Centrul National al Dansului - Bucuresti (CNDB) prezinta la inceput de an Saptamana grea. Proiectul este propus de artistii Ion Dumitrescu si Florin Flueras si va fi gazduit de CNDB in perioada 21 – 31 ianuarie 2010. O saptamana de manifestari, dezbateri, spectacole care interogheaza pozitia coregrafului si creatorului de spectacol in societatea contemporana.

Dupa cum stiti suntem aproape de momentul in care acest gen de informatii - comunicate de presa in media traditionala - nu o sa mai fie primite prin aceste mijloace. Informatia a fost tot timpul la dispozitia puterii (financiare, politice). Acum a inceput revolutia - datorita noilor medii (twitter in special) propaganda se descompune si aduce cu ea sfarsitul lumii, asa cum o stim noi. Pentru ca lumea (valori, credinte, comportamente) este o constructie bazata pe propaganda si reprezentare (religioasa, politica, consumerista).

Cateodata e bine sa fim lejeri, sa luam lucrurile cu usurinta, sa ne amuzam, dar vine o vreme cand trebuie sa trecem la actiuni serioase, sa fim incisivi, radicali, revolutionari, grei. Spectacolul nu mai rezista in forma actuala. Saptamana grea va aduce pe scena CNDB acest postspectacol al dezintegrarii, iar pe marea scena, scena politica, un discurs postpolitic - discursul performativ. Sa lasam metaforele, frumosul, esteticul si sa spunem lucrurilor pe nume - Saptamana grea, pentru cei care vor sa vada…”, sunt recomandarile celor doi artisti Florin Flueras si Ion Dumitrescu

Reprezentatiile spectacolului “Saptamana grea” se vor desfasura dupa urmatorul program:

Joi 21 ianuarie, Sala Ronda

18.00 - Dezbatere despre viitorul televiziunii intre Ion Dumitrescu si Dan Diaconescu (directorul postului de televiziune OTV)

19:30 - Anuntul candidaturii la presedintie a lui Florin Flueras – primul presedinte post-putere, post-ideologic - care vine cu propuneri concrete pentru disolutia puterii, reforma radicala a institutiei prezidentiale atat in concept cat si in practica.

Participa:

Florin Flueras (candidat)

Ion Dumitrescu (sef campanie, purtator de cuvant, consilier de imagine)

Manuel Pelmus (consilier pe probleme morale, etica sociala, consilier de imagine)

Stefan Tiron (ideolog, sef propaganda, consilier de imagine)

Paul Dunca (relatii cu publicul, consilier de imagine)

Vineri 22 ianuarie, Sala Ronda

19.00 - Apicultura sau sfarsitul naturii - lecture-performance cu Stefan Tiron si invitatii sai

Pret bilet 5 lei

20:30 - Ce afirmam, ce performam? - propunere de recuperare critica a trecutului ultra-recent si a viitorului imediat in dansul contemporan romanesc. Discutie intre Florin Flueras, Manuel Pelmus, Madalina Dan, Alexandra Pirici si Mihai Mihalcea.

Sambata 23 ianuarie, Sala Ronda

19.00 - Autorii ar dori sa veniti la spectacolul lor - prima parte a trilogiei postspectacol, de si cu Florin Flueras si Ion Dumitrescu

Pret bilet 10 lei/7 lei redus

20.00 - Sfarsitul propagandei = sfarsitul lumii (asa cum o stim noi) -

Dezbatere despre relatia dintre artele spectacolului, vechile medii si noile medii. Noile schimbari in lumea virtuala, tendinte si controverse, un update la “Societatea Spectacolului”.

Cu: Constantin Vica, Miron Ghiu, Ion Dumitrescu si Florin Flueras

Duminica 24 ianuarie

18.00, Studioul 2 - Atelier de miscare si disciplina corporala cu un instructor al Armatei Romane.

19.00 , Sala Ronda - Spectacol militar al Armatei Romane, demonstratie cu arma.

21.00, Sala Ronda -Wetube – Internet performance

Intrarea in sala se face pe baza unui video-link. Fiecare participant are dreptul de a prezenta un singur video, nu mai lung de 10 minute. Spectacolul dureaza pana la ultimul link.

Miercuri 27 ianuarie

18:00, Studioul 2 - Spectacol alpin - intalnire la nivel inalt cu Alina Popa, Olivia Mihaltianu, Sebastian Big, Irina Gheorghe si formatia “Kill your enthusiasm”

Pret bilet 10 lei/7 lei redus

20:00, Sala Ronda (fara public) - Home theatre 2 - proiect de si cu Eduard Gabia, Rolando Matsangos si Ion Dumitrescu. Performance pentru 24 de ore. Spectatorii nu intra in sala decat joi 28 ianuarie, la ora 19.00. In tot acest rastimp singurul mod de a-i vedea pe performeri este la televizor, obiect amplasat la etajul 4 in fata intrarii Laptariei lui Enache si a Salii Ronde.

Joi 28 ianuarie, Sala Ronda

19.00 - Home theatre 2 - publicul intra in sala in ultima ora a performance-ului.

Pret bilet 10 lei/7 lei redus

Vineri 29 ianuarie, Sala Ronda

19.00 - Neocatarsis - partea a doua a trilogiei postspectacol, de si cu Florin Flueras si Ion Dumitrescu. Spectacolul este urmat de o discutie cu autorii despre productia de emotie, adevar si credinta in conventia scenica.

Pret bilet 10 lei/7 lei redus

Sambata 30 ianuarie, Sala Ronda

17.00 - Sambata sonora - in cheie grea - Anamaria Pravicencu si Octav Avramescu

20.00 - preview - performance de si cu Manuel Pelmus

Pret bilet 10 lei/7 lei redus

21.00 - Cuvintele din spatele imaginilor - o discutie cu Manuel Pelmus, Constantin Vica, Ion Dumitrescu, Florin Flueras, Stefan Tiron despre reprezentare si implicatiile politice ale manipularii imaginii. Ideologie in reprezentare.

Duminica 31 ianuarie

11.00 – 21.00 - intrare et.3

Preparing for the present – instalatie de Ion Dumitrescu

Eveniment prezentat de Mediafax.ro