Coproductia romano-britanica Katalin Varga, regizata de Peter Strickland si produsa de Tudor si Oana Giurgiu (Libra Film), se afla pe lista celor mai bune 10 filme de debut ale anului 2009, conform publicatiei The Guardian. Selectia filmelor a fost realizata de criticii publicatiei The Guardian, care au avut in vedere peste 100 de productii.

Alaturi de Katalin Varga se afla si: Anvil! The Story of Anvil (R. Sacha Gervasi), Better Things (R. Duane Hopkins), District 9 (R. Neill Blomkamp), Helen (R. Joe Lawlor, Christine Molloy), In the Loop (R. Armando Iannucci), Mid-August Lunch (R. Gianni di Gregorio), Moon (R. Duncan Jones), Sleep Furiously (R. Gideon Koppel), Synecdoche, New York (R. Charlie Kaufman).

Coproductia romano-britanica-maghiara Katalin Varga a castigat anul trecut Premiul Academiei Europene de Film, la cea de-a 22-a editie, echivalentul european al Premiilor Oscar, la categoria Descoperirea Europeana a Anului.

Katalin Varga este singurul film de lung-metraj cu participare majoritar romaneasca nominalizat in 2009 la premiile EFA. Filmul a mai obtinut in 2009 Ursul de Argint pentru contributie artistica deosebita la Festivalul de film de la Berlin, Marele Premiu la Festivalul de la Copenhaga, Premiul de regie la Festivalul de Film din Muntenegru, Marele Premiu la Festivalul de Film din Piestany (Slovacia), Premiul Special al Juriului la Festivalul de Film de la Mumbai (India).

Actrita Hilda Peter a castigat Premiul pentru Cea Mai Buna Actrita, in cadrul Festivalului International de Film Golden Orange din Antalya, unde pelicula Katalin Varga a participat alaturi de alte 11 productii si Premiul pentru cea mai buna interpretare, din cadrul celei de-a saptea editii a Festivalului de Film de la Bruxelles.

Cel mai bun film de debut al anului 2008 a fost Unrelated, regia Joanna Hogg.

Katalin Varga produs de Libra Film si Peter Strickland, in co-productie cu Hai-Hui Entertainment, cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei, ruleaza in prezent in cinematografele din Romania prin reteaua Romania Film, informeaza Transilvania Film.