Asociatia Artistilor Fotografi din Romania (AAFR) va organiza incepand cu acest an Festivalul 'Luna fotografiei din Romania', manifestare de nivel national, a carei prima editie va debuta la Oradea, in data de 4 ianuarie, la Galeria Euro Foto Art.

Festivalul organizat sub inaltul patronaj al Ministerulului Culturii, Cultelor si Patrimoniului, in parteneriat cu Institutul Cultural Roman, va cuprinde o serie de manifestari expozitionale de exceptie, care vor fi vernisate atat in capitala, pe data de 11 ianuarie 2010 (in holul oficial al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei), cat si in cele mai importante centre fotografice din Romania: Arad, Botosani, Craiova, Iasi, Odorheiu Secuiesc, Oradea, Marghita, Ploiesti, Ramnicu Valcea, Slatina-Olt si Targu Mures. Pe langa zecile de expozitii personale, de grup si de Fotoclub (unele organizate in preambulul festivalului), pe perioada desfasurarii Festivalului vor fi vernisate mai multe Saloane Nationale de Arta Fotografica, cum ar fi: Fotograful Anului, Cupa Fotocluburilor si Salonul Seniorilor, toate organizate in premiera nationala. Tot in cadrul Festivalului, va avea loc vernisajul la Oradea (Galeria Euro Foto Art), Budapesta (Institutul Cultural Roman), Bucuresti (Centrul Cultural al Republicii Ungare) si Cluj Napoca (Biblioteca Centrala Universitara), editia a IV-a a Salonului International al Artistilor Fotografi Romani si Maghiari de Pretutindeni, organizat in parteneriat cu Clubul Fotografic Nufarul si Asociatia Euro Foto Art din Oradea, in perioada 15-22 ianuarie 2010, in cadrul Saptamanii Culturii Romane (15 ianuarie) si a Culturii Maghiare (22 ianuarie), informeaza siteul AAFR.

In cadrul lansarii oficiale a primei editii a 'Lunii fotografiei din Romania', luni va fi vernisata si prima editie a Salonului National Cupa Fotocluburilor, la care au participat 12 fotocluburi partenere ale AAFR, din diferite orase ale Romaniei, cu colectii unitare de cate 10 fotografii. Se vor oferi Cupa Fotocluburilor, transmisibila, medalii si diplome. Juriul international a fost format din artisti fotografi reputati, Georg S. Holzmann Hon E.FIAP (Germania), Marcello Materassi E.FIAP (Italia) si Viorel Simionescu E.FIAP (Canada).

Lucrarile expuse vor ramane la dispozitia publicului vizitator pana la data de 14 ianuarie 2010, intre orele 08.00 – 19.00, iar sambata intre orele 09.00-13.00. Accesul publicului este gratuit.