In perioada ianuarie-iunie 2010, Centrul Cultural "Palatele Brancovenesti" si Radio Romania Cultural organizeaza la Palatul Mogosoaia 12 spectacole-concurs intitulate Drumul spre celebritate, in cadrul proiectului Mogosoaia - Palatul sperantelor.

Potrivit comunicatului, proiectul isi propune promovarea tinerilor muzicieni talentati, crearea si educarea unui nou public de muzica clasica, familiarizarea tinerilor spectatori cu lumea artei sunetelor si, prin vizitarea ghidata a Palatului Mogosoaia, introducerea in lumea artei si a istoriei.

Spectacolele se vor desfasura bilunar, sambata dimineata, incepand cu ora 11,00 si vor fi inregistrate si difuzate la Radio Romania Cultural incepand din luna martie, duminica, de la ora 14. Fiecare editie va fi dedicata unui instrument sau unui grup de instrumente si va avea ca invitat un maestru al instrumentului respectiv, care va raspunde intrebarilor din public si va sustine un microrecital.

La concurs vor participa cate 5-6 ansambluri camerale sau tineri muzicieni cu varsta cuprinsa intre 16 si 25 de ani, care vor prezenta un program liber cu o durata de minim 15 minute. Castigatorii primelor 11 editii vor participa la ultima editie, cand se va acorda marele premiu de 1.000 de euro. Primii trei clasati vor primi o invitatie de a canta in editia 2011 a Stagiunii "Muzica la Palatele Brancovenesti" de la Palatul Mogosoaia si vor avea posibilitatea de a face inregistrari speciale la Radio Romania. Premiile vor fi acordate in urma voturilor publicului si ale unui juriu format din specialisti.

Proiectul de descoperire si promovare a tinerilor muzicieni talentati de astazi va fi oordonat de Sebastian Craciun.