Elena Ceausescu va fi unul dintre personajele documentarului "Wanted First Ladies", regizat de Joel Soler si produs de Angela Craciun. Filmul va prezenta portrete ale unora dintre sotiile dictatorilor secolului XX, primele vizate fiind sotia fostului dictator Saddam Hussein si Mira Markovic, sotia lui Slobodan Milosevici. Pana in prezent, pe langa documentarea referitoare la Elena Ceausescu, Joel Soler a mai discutat cu sotia liderului khmerilor rosii, Pol Pot, responsabil de genocidul din Cambogia, si cu Imelda Marcos, informeaza Mediafax.

Joel Soler si Angela Craciun au fost prezenti, saptamana trecuta, la Bucuresti, pentru a realiza interviuri cu persoane care au cunoscut-o pe Elena Ceausescu.

"Am obtinut marturii intime despre ea. Opiniile sunt foarte variate. Toate aceste femei au avut o viata alaturi de sotii lor dar au avut si o viata personala, care este, probabil, mai putin cunoscuta", a declarat Angela Craciun.

Potrivit regizorului Joel Soler, unul dintre scopurile documentarului este prezentarea faptului ca Occidentul a fost "complice" la celebritatea acestor femei.

"In Europa se crede ca Elena Ceausescu era una dintre cele mai rele femei din politica, din secolul XX, dar am avut si noi (Occidentul, n.r.) responsabilitatea noastra prin faptul ca am celebrat-o cu diplome de onoare. (...) Imelda Marcos (sotia dictatorului filipinez Ferdinand Marcos, n.r.) avea relatii cu chinezii, cu rusii. Cand au hotarat ca nu le mai este de folos, i-au retras meritele", a povestit Soler.

Regizorul a precizat, insa, ca documentarul nu incearca sa transforme fostele prime doamne in "ingeri".

Filmul "Wanted First Ladies", care are un buget de 350.000 - 400.000 de euro, va iesi din productie, cel mai probabil, in septembrie 2010.