Solistul Orchestrelor și Corurilor Radio Alexandru Tomescu și vioara Stradivarius-Elder-Voicu vor fi prezenți din nou pe scena Studioului de Concerte ”Mihail Jora” al Societații Romane de Radiodifuziune, la recitalul final de la București al Turneului Național MusicON LG susținut de Romanian Piano Trio, sambata 12 decembrie, ora 19:00.

A mai ramas mai puțin de o saptamana pana la finalul celei de a patra ediții a Turneului Național MusicON LG. Cunoscuta formație Romanian Piano Trio continua periplul muzical național, cu recitaluri la Bistrița, Cluj Napoca, Constanța, Pitești și București. Cei trei artiști, violonistul Alexandru Tomescu, violoncelistul Razvan Suma și pianistul Horia Mihail prezinta un program incantator, echilibrat, in care umorul și buna dispoziție din muzica lui Haydn se imbina admirabil cu pasiunea romanticului Mendelssohn.

”Am realizat ca aceasta ediție a turneului MusicON LG este una cu totul speciala: munca noastra care a inceput in urma cu aproape 5 ani a inceput sa dea roade. In toate salile in care am cantat, in licee, in școli, am fost primiți cu entuziasm, bucurie și multa, multa caldura de spectatori tineri, care iubesc muzica și frumosul. Am fost, alaturi de colegii mei, martor al unor momente impresionante: sali arhipline care se ridica in picioare, aplaudand muzica lui Haydn și a lui Mendelssohn”, a declarat Horia Mihail, pianistul formației și Președinte al Asociației Culturale Accendo, organizator al acestui turneu. Intre partenerii acestui turneu se gasesc Radio Romania Cultural și Radio Romania Muzical.

Membrii formatiei Romanian Piano Trio sunt reprezentanti ai unei noi orientari in randul tinerilor cu studii in strainatate. Astfel, pianistul Horia Mihail revine in Romania ca solist concertist al Filarmonicii din Brasov, dupa ce intre anii 1999 si 2002 a fost membru al catedrei de pian de la renumita universitate americana din Boston; violonistul Alexandru Tomescu este in prezent solist concertist al Orchestrelor si Corurilor Radio, dupa ce a dobandit o solida experienta sub indrumarea lui Tibor Varga in Elvetia si la Dallas, Texas, iar Razvan Suma, doctorand la Universitatea de Muzica din Bucuresti, care a obtinut in anul 2002 diploma de masterat de la Longy School of Music in Cambridge, Massachussets, este cadru didactic la Universitatea Transilvania din Brasov. Avand deja o mare experienta in muzica de camera, cei trei artisti au decis sa formeze un trio permanent, ideea care ii uneste fiind, pe langa pasiunea lor reala pentru acest gen, dorinta de a prezenta melomanilor un repertoriu larg, in buna masura neexplorat, intr-o viziune noua si personala.

Cele mai noi informatii despre turneul din acest an vor putea fi vizualizate accesand site-ul www.musiconlg.ro, iar fanii vor putea trimite mesaje direct artistilor, in cadrul unei sectiuni speciale de blog.