Aproximativ 40 % dintre romani nu mai citesc carti, potrivit studiilor sociologice. Multi spun ca prefera televizorul sau internetul. Totusi, targurile de carte se bucura din ce in ce mai mult de succes in randurile vizitatorilor, iar cozile de la standuri sunt, de multe ori, interminabile. Cat de importante sunt cartile in ziua de astazi? De ce a scazut interesul pentru lectura? Care sunt volumele care nu trebuie sa va lipseasca din biblioteca? Lidia Bodea, Director general Editura Humanitas, a discutat online cu cititorii HotNews.ro despre rolul pe care il mai reprezinta cartile in viata romanilor.

Cele mai bune intrebari se vor regasi in emisiunea Bucuresti punkt Bonn, realizata de HotNews.ro si Deutsche Welle.

  • Puneti intrebari prin formularul de comentarii de la finalul textului
  • Nota redactiei: Pentru a pastra coerenta si relevanta discutiei, nu vom valida comentariile care nu se refera la temele anuntate, care nu contin intrebari sau care constau in atacuri la persoana.

In urma cu un an si jumatate, 41 la suta dintre romani declarau ca nu citesc carti, 12,8% dintre cei intervievati au raspuns ca citesc 1-3 ore zilnic, in vreme ce 43,1 la suta se uitau mai mult de trei ore, zilnic, la televizor - potrivit Barometrelor de consum cultural, realizate de Centrul de Studii si Cercetari in Domeniul Culturii.

Emisiunea "Bucuresti punkt Bonn" se transmite in fiecare vineri, de la ora 17:00, pe HotNews.ro si pe frecventele Deutsche Welle Romania.

  • Emisiunile de stiri ale Deutsche Welle Romania le puteti asculta aici.
  • Stirile zilei la Deustche Welle Romania pot fi citite aici.