Actorul Gheorghe Dinica a incetat din viata marti, la varsta de 75 de ani, la Spitalul de Urgenta Floreasca din Capitala, unde era internat din 22 octombrie, cu diagnosticul bronhopneumonie, care ulterior s-a complicat, anunta Mediafax.

Primul meu rol a fost cu o trupa de amatori de la Posta, iar eu interpretam rolul Locotenentului Stamatescu din piesa Titanic-vals de Tudor Musatescu. Eram pe scena si parca visam. Nici nu stiam ce se intampla cu mine. La un moment dat, m-au trezit niste aplauze din sala. Acelea au fost primele aplauze din viata mea. M-am suit pe scena si parca eram acolo de cand lumea."

Gheorghe Dinica

Gheorghe Dinica va fi inmormantat pe Aleea Actorilor din Cimitirul Bellu din Capitala, alaturi de Marga Barbu, Colea Rautu, Ovidiu Iuliu Moldovan sau Adrian Pintea, insa ziua nu a fost stabilita deocamdata. In plus, o alee din Cimitirul Bellu va purta numele marelui artist.

Potrivit comunicatului de presa dat publicitatii de Spitalul Floreasca, Gheorghe Dinica a incetat din viata marti, in jurul orei 13:00, dupa ce a facut stop cardiac sub ventilatie mecanica si electrostimulare cardiaca si nu a raspuns la manevrele de resuscitare.

La internare, actorul avea o infectie la plamanul stang, care s-a extins si la cel drept. El a fost diagnosticat cu bronhopneumonie cu stafilococ auriu si candida, pneumonie bazala stanga in remisie, soc septic si disfunctie multipla la organe.

Tribut Gheorghe Dinica:

Pe 9 noiembrie, Gheorghe Dinica a fost operat de colecist, iar ulterior, starea sa s-a agravat si mai mult.

Citeste mai multe despre Gheorghe Dinica pe site-ul www.gheorghedinica.ro.

Gheorghe Dinica in "Cuibul de viespi":

  • Gheorghe Dinica, unul dintre cei mai mari actori romani

Gheorghe Dinica este unul dintre cei mai mari actori romani. S-a nascut pe 1 ianuarie 1934, iar in 1961 a absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica Bucuresti, la clasa profesoarei Dina Cocea.

Gheorghe Dinica in "Felix si Otilia":

Actorul comparat de critici cu Robert de Niro a debutat in filmul "Strainul", in anul 1963 si de atunci a jucat in peste 60 de filme, numele sau tinand capul de afis in distributia unora dintre cele mai importante titluri ale cinematografiei romane: "Prin Cenusa Imperiului", seria aventurilor comisarului Moldovan, "Felix si Otilia", "Secretul lui Bachus", "Cel mai iubit dintre pamanteni", "Filantropica".

Gheorghe Dinica in "Revansa":

Gheorghe Dinica in "Filantropica":

Pe scena teatrului, Gheorghe Dinica a interpretat, de-a lungul carierei, peste 40 de roluri, iar in ultimii ani lansase mai multe albume muzicale de cantece de petrecere, in colaborare cu bunii sai prieteni Stefan Iordache si Nelu Ploiesteanu.

Gheorghe Dinica, cantand "Sunt vagabondul vietii mele":

In 2008, Gheorghe Dinica a primit titlul de Doctor Honoris Causa oferit de Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica, iar in 1999 a fost distins cu premiul de excelenta - UNITER. Din 2002 era Societar de onoare al Teatrului National "I.L.Caragiale" din Bucuresti.