Actorul Gheorghe Dinica a fost operat de colecist, luni seara, la Spitalul de Urgenta Floreasca, unde este internat de 19 zile, starea lui postoperatorie fiind buna, au declarat, pentru Mediafax, surse medicale. Mai multe informatii privind starea actorului vor fi furnizate marti dimineata, au precizat sursele citate.

Gheorghe Dinica este internat din 22 octombrie la Spitalul de Urgenta Floreasca, la Sectia de terapie intensiva. In prima faza, el a avut o infectie la plamanul stang, care s-a extins si la cel drept, actorul fiind diagnosticat cu bronhopneumonie, care s-a complicat. Acesta a fost diagnosticat cu bronhopneumonie cu stafilococ auriu si candida, pneumonie bazala stanga in remisie, soc septic si disfunctie multipla la organe.

Spitalul de Urgenta Floreasca anunta, vineri, ca Gheorghe Dinica este in continuare in stare grava, avand sepsis sever si disfunctie multipla de organe, prognosticul ramanand rezervat. Sursa citata preciza ca actorul are insuficienta respiratorie acuta si insuficienta renala cronica acutizata, necesitand suport ventilator si hemodiafiltrare continua, precum si disfunctii hepatica si hematologica.

  • Gheorghe Dinica, unul dintre cei mai mari actori romani

Gheorghe Dinica are 75 de ani si este unul dintre cei mai mari actori romani. In 1961 a absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica Bucuresti, la clasa profesoarei Dina Cocea, si a jucat in peste 60 de filme.

A debutat ca actor in filmul "Strainul", in anul 1963 si de atunci a jucat in peste 60 de filme ("Dupa-amiaza unui tortionar", "Filantropica", seria aventurilor comisarului Moldovan etc.), dar si in piese de teatru ("Tache, Ianke si Cadar", "Numele trandafirului" etc.).

A lansat mai multe albume muzicale, precum "Cantece de petrecere" si "Cantece de petrecere 2", in colaborare cu Stefan Iordache si Nelu Ploiesteanu.

In 2008, a primit titlul de Doctor Honoris Causa oferit de Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica, iar in 1999 a fost distins cu premiul de excelenta - UNITER. Din 2002 este Societar de onoare al Teatrului National "I.L.Caragiale".

Acum doi ani, maestrul Gheorghe Dinica a mai avut probleme de sanatate, fiind internat in urma unui puseu de tensiune.