Starea de sanatate a actorului Gheorghe Dinica s-a inrautatit, iar pronosticul medicilor ramane rezervat. Potrivit investigatiilor doctorilor, Gheorghe Dinica sufera de mai multe afectiuni, printre care insuficienta cardio-respiratorie, insuficienta renala si respira cu ajutorul aparatelor, transmite Realitatea TV. Cunoscutul actor este internat in continuare la sectia de terapie intensiva a Spitalului de Urgenta Floreasca.

Gheorghe Dinica prezinta diagnosticul bronhopneumonie cu stafilococ auriu si candida, pneumonie bazala stanga in remisie, avand soc septic si disfunctie multipla la organe. Totodata, actorul are insuficienta cardio-respiratorie, insuficienta renala cronica acutizata, insuficienta respiratorie acuta, disfunctie digestiva, hepatica, deficit sinteza hepatica si disfunctie hematologica in remisie, potrivit Mediafax.

Internat joi la sectia de terapie intensiva a Spitalului de Urgenta Floreasca din Capitala, unde a fost adus de la Spitalul Elias, Gheorghe Dinica a mers la medic pentru o stare "inexplicabila de oboseala". Doctorii au stabilit un diagnostic in cazul pacientului Gheorghe Dinica, el suferind de o bronhopneumonie severa, dar si de o afectiune renala, ceea ce impune un pronostic rezervat, insa starea actorului este stabila, spun surse medicale.

  • Gheorghe Dinica - unul dintre cei mai mari actori romani

Gheorghe Dinica are 75 de ani si este unul dintre cei mai mari actori romani. In 1961 a absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica Bucuresti, la clasa profesoarei Dina Cocea, si a jucat in peste 60 de filme.

A debutat ca actor in filmul "Strainul", in anul 1963 si de atunci a jucat in peste 60 de filme ("Dupa-amiaza unui tortionar", "Filantropica", seria aventurilor comisarului Moldovan etc.), dar si in piese de teatru ("Tache, Ianke si Cadar", "In numele trandafirului" etc.).

A lansat mai multe albume muzicale, precum "Cantece de petrecere" si "Cantece de petrecere 2", in colaborare cu Stefan Iordache si Nelu Ploiesteanu.

In 2008, a primit titlul de Doctor Honoris Causa oferit de Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica, iar in 1999 a fost distins cu premiul de excelenta - UNITER. Din 2002 este Societar de onoare al Teatrului National "I.L.Caragiale".

Acum doi ani, maestrul Gheorghe Dinica a mai avut probleme de sanatate, fiind internat in urma unui puseu de tensiune.