Asa cum a anuntat la inceputul stagiunii Orchestra de Camera Radio va sustine primele concerte in diferite locatii din Bucuresti. Primul concert al stagiunii a avut loc la Catedrala Sf. Iosif. Cel de-al doilea concert al stagiunii Orchestrei de Camera Radio va avea loc miercuri, 21 octombrie 2009, ora 19.00, in sala ”George Enescu” a Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti.

Programul concertului va cuprinde integral lucrari din creatia lui Felix Mendelssohn: Uvertura „Visul unei nopti de vara”, Concertul nr.1 in sol minor pentru pian si orchestra op. 25 si Simfonia nr.1 in do minor op.11.

Concertul se va desfasura sub bagheta dirijorului Cristian Brancusi si o va avea ca solista pe pianista Diana Ionescu. "Continuam astfel sa urmam firul rosu care va strabate o mare parte din concertele stagiunii, si pe care l-am dezvaluit inca de la inceput: proiectul „Dupa 20 de ani”. Este vorba despre invitatia de a concerta alaturi de Orchestrele si Corurile Radio, adresata unor artisti romani care sunt acum personalitati ale lumii muzicale nationale sau internationale, si care ar fi avut cu siguranta un alt traseu profesional, daca granitele Romaniei nu s-ar fi deschis dupa evenimentele din 1989" se arata in comunicatul de presa remis Hotnews.ro.

Dupa studiile finalizate in anul 2003 la clasa pianistului Dan Grigore, in cadrul Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti, pianista Diana Ionescu si-a continuat studiile cu profesorii Ronan O’Hara si Joan Havill la Guildhal School of Music and Drama din Londra, primind la absolventa, cea mai inalta distinctie acordata la cursul de Master pentru pianist concertist si muzica de camera. In tot acest timp, a participat la diferite concursuri nationale si internationale, unde a obtinut premii, si la numeroase cursuri de maiestrie sustinute de Martin Hughes, Jan Hobson, Merzhanov, Alexis Weissenberg, Dmitri Bashkirov, Murray Perahia.

Echilibrul, intuitia stilistica, varietatea paletei coloristice sunt cateva dintre calitatile ce creioneaza portretul Dianei Ionescu, calitati puse in valoare in recitaluri si concerte sustinute in tara noastra (Bucuresti, Timisoara, Brasov, Cluj, Iasi, Ploiesti) sau in strainatate (Washington, Tambov, Viena, Kyoto, Lugano, Bruxelles, Leicester, Bristol, Londra, Dublin, Southampton, Manchester, Oxford, Birmingham, Epinal, Engelberg, Madrid, Verbier).

Repertoriul artistei (Scarlatti, Bach, Mozart, Beethoven, Schubert, Chopin, Schumann, Brahms, Liszt, Rachmaninov, Debussy, Ravel, Ceaikovski, Mussorgski, Grieg, Enescu, Prokofiev) include peste 100 lucrari camerale si 20 de concerte cu orchestra.

Biletele pentru acest concert se gasesc la casa de bilete a Salii Radio, str. General Berthelot, nr. 60-64. Pretul unui bilet este de 10 lei.