Daca Herta Muller traia in Romania era cetatean roman de origine germana, asa este cetatean german de origine romana, in fapt este cetatean german de origine germana nascut in Romania, scrie Dan Selaru pe blogul sau.

N-a scris niciodata in limba romana, limba pe care a invatat-o, conform propriilor declaratii, la 15 ani.

Opera Hertei Muller se bazeaza pe universul concentrationar al regimului comunist. Regimul comunist nu a fost un regim dorit in Romania, vezi rezultatul alegerilor din 46, regimul comunist a fost impus cu tancul de rusi si tolerat de restul natiunilor prea obosite sa inceapa un nou razboi.

Singura noastra contributie, a romanilor, la acest premiu este adusa de Nicolae Ceausescu prin regimul sau, prin Securitate, si prin faptul ca a vandut-o pe Herta Muller. Mai lua Herta Muller premiul Nobel daca ramanea in Romania? Sau daca scria in limba romana? Nu, la ambele intrebari.

Sa fim seriosi. Toata sarabanda asta festivista nu are nicio legatura cu Romania. Sau, mai corect, nu are nimic in comun cu partea buna a Romaniei, doar cu partea intunecata. Suntem ca un cersetor care-ti vara sub nas bubele puroiate ca sa capete putina atentie.

Citeste continuarea si comenteaza pe blogul lui Dan Selaru.