Cistigarea Premiului Nobel pentru Literatura de catre scriitoarea germana de origine romana Herta Muller a fost intimpinata cu satisfactie de scriitorul Gunter Grass: "Sint impresionat si foarte multumit". O reactie similara vine din satul natal al Hertei Muller, primarul din Nitchidorf declarind pentru AFP ca localitatea "exista acum pe harta lumii".

"Sunt impresionat si foarte multumit, deoarece este o foarte buna romanciera", a declarat, pentru AFP, Grass, care a primit premiul Nobel pentru Literatura in 1999.

"Marturisesc ca favoritul meu era Amos Oz. Dar tin sa subliniez ca Academia a luat o decizie foarte buna", a subliniat el.

Primarul satului Nitchidorf, Ioan Mascovescu, a declarat pentru France Presse: "Sunt foarte fericit ca o persoana nascuta la noi in localitate a reusit acest lucru. Astazi, Nitchidorf exista pe harta lumii".

El a precizat ca locuinta in care s-a nascut Herta Muller a fost nationalizata de regimul comunist, dar scriitoarea a mostenit un teren, desi "nu mai vine pe aici", dupa cum spune primarul.