Luni, 21 septembrie, va avea loc inaugurarea celei de-a zecea librarii Carturesti, deschisa in spatiul de la parterul Institutului Francez din Bd. Dacia, nr. 77. La eveniment vor participa Henri Paul, Ambasadorul Frantei in Romania, Denis Soriot, Directorul Institutului Francez din Bucuresti, Serban Radu, Co-fondator Libraria Carturesti.

Cu peste doua mii de titluri disponibile permanent, din toate domeniile editoriale franceze (literatura clasica si contemporana, lingvistica, albume de arta, carti pentru copii, benzi desenate), noua librarie este completata de o cafenea – larg deschisa spre terasa – unde, de la ora 9 dimineata pana la 10 seara, pot fi servite produse specifice de braserie frantuzeasca.

Noul spatiu va gazdui manifestari organizate de Institutul Francez si Libraria Carturesti si speram ca va deveni curand un loc privilegiat al vietii culturale bucurestene, se arata in comunicatul de presa al Librariilor Carturesti.

Proiectul de amenajare interioara este semnat de Studio Kim Bucsa Diaconu in colaborare cu Lundi et Demi, reprezentati prin Attila Kim si designer-ul Ciprian Tocu.

Referitor la conceptul de amenajare folosit, arhitectul Attila Kim arata: “Conceptul de amenajare pentru libraria Carturesti din cadrul Institutului Francez are la baza reinterpretarea ansamblului arhitectural al Bibliotecii Nationale Franceze din Paris. Structura usoara si transparenta a volumelor care compun acest edificiu este preluata si abordata ca mobilier de librarie. Astfel, corpurile bibliotecii din Paris sunt micsorate in scara si readuse la esenta functiunii lor: prezentare si pastrare de carte. Materialele utilizate la constructia acestor piese de mobilier corespund celor de la Biblioteca Nationala a Frantei: metal, sticla si lemn. Alegerea acestei trimiteri nu se bazeaza numai pe o reintrepretare a formelor arhitecturale, ci se justifica si prin rolul reprezentativ pe care acest ansamblu il are pentru cultura franceza.”