Piata Festivalului „George Enescu”, este locul de desfasurare a spectacolului multimedia Eu, Eugen Ionescu!, realizat de Radio Romania Cultural si prezentat sambata 12 septembrie.

In Anul Ionesco, in cadrul celei de-a XIX-a editii a Festivalului si Concursului International „George Enescu”, a fost programat un spectacol dedicat lui Eugène Ionesco, acest „spirit intrebator si mereu nerabdator, trup calator si binevoitor, suflet incapator si nemuritor... Marturii critice si marturisiri de creatie sunt transfigurate teatral si muzical intr-un spectacol al redescoperirii fiintei fragile ascunse sub imaginea vorbelor, printre sunete, gesturi, obiecte, fotografii... de la Eugen Ionescu la Eugène Ionesco, sau drumul luciditatii de la indoiala la speranta” s-ar mai putea numi spectacolul Eu, Eugen Ionescu!, dupa cum spune realizatorul sau, regizorul Mihai Lungeanu.

Spectacolul multimedia Eu, Eugen Ionescu! a fost realizat pe baza unui scenariu literar semnat de Rodica Mandache si este interpretat de actorii: Alexandru Repan, Marcel Iures, Rodica Mandache si Marius Manole. Muzica ii apartine compozitoarei Irinel Anghel si este interpretata de Electric Pro Contemporania. Imaginile... fotografice sunt semnate de Sorin Radu si Dan Cioca, iar regizorul si coordonatorul proiectului este Mihai Lungeanu.

Ora de incepere a spectacolului este 20.30. Spectacolul va fi transmis in direct de TVR Cultural.