Artista Angela Gheorghiu va sustine, sambata, 19 septembrie, un concert in Piata Constitutiei din Bucuresti, alaturi de Orchestra Filarmonica. Alaturi de celebra soprana va canta tenorul Vlad Mirita, in cadrul evenimentului Zilele Bucurestiului.

Potrivit site-ului oficial al artistei Angela Gheorghiu, cei doi artisti au mai cantat impreuna si pe 9 august, in incheierea festivalului Tuscan Sun, unde au interpretat lucrari de Giacomo Puccini, Alfredo Catalani si Gaetano Donizetti.

Angela Gheorghiu este una dintre cele mai renumite cantarete de opera din lume, fiind, totodata, unul dintre cei mai bine vanduti artisti romani de muzica clasica. Lansarea sa in strainatate a avut loc in 1992, la Covent Garden, cu "Boema" de Puccini. In acelasi an, a debutat pe scenele renumitelor Metropolitan Opera din New York si Staatsoper din Viena. Soprana Angela Gheorghiu a cantat pe toate marile scene ale lumii cucerind publicul cu vocea si cu personalitatea ei.

In luna august Angela Gheorghiu a fost alaturi de cel mai tanar festival de teatru desfasurat la Alexandria. Artista s-a implicat in promovarea celei de-a patra editii a Festivalului National de Teatru Tanar Ideo Ideis, al carei presedinte este Marcel Iures, reusind sa obtina sprijinul simbolic al actorului britanic Jeremy Irons, care le-a transmis un mesaj de incurajare tinerilor actori.