Intre 4 si 7 septembrie se va desfasura, in Piata Primariei din Pitesti, prima editie a festivalului de filme de scurtmetraj „HelloPitesti – Scurte, bune si destepte”. Organizat de www.hellopitesti.ro, in parteneriat cu Institutul Cultural Roman, Societatea Culturala Next si Fundatia DaKINO, cu sprijinul UNATC, festivalul este primul eveniment in aer liber consacrat scurtmetrajelor la Pitesti. Evenimentul cuprinde o selectie valoroasa de filme de scurtmetraj, o sesiune de spoturi publicitare marca DaKINO si o „Seara Cristian Nemescu si Andrei Toncu”, dedicata filmelor de scurtmetraj ale celor doi cineasti.

Potrivit comunicatului organizatorilor, proiectiile vor avea loc in fiecare seara intre orele 20.45 si 23.30. Potrivit programului, in zilele de 4 si 5 septembrie vor fi proiectate filmele La drumul mare, regia Gabriel Sirbu, Fata galbena care rade, regia Constantin Popescu, Radu + Ana, regia Paul Negoescu, Bric - brac, regia Gabriel Achim, Fabulosul destin al lui Toma Cuzin, de. Paul Negoescu, Danutz pleaca pe vapor, de. Radu Potcoava, Picnic, de Raluca Mirescu, Renovare, de Paul Negoescu, Interior scara de bloc, de Ciprian Alexandrescu, Plictis si Inspiratie, de Igor Cobileanski, Un barbat urmareste o femeie, de Gabriel Achim, Ivo Baru, Alex Mavrodineanu, Ciprian Alexandrescu, Paul Sorin Damian, Catalin Leescu, Palmele, regia George Chiper, Batai de inima, regia Raluca Mirescu, Cand se stinge lumina, regia Igor Cobileanski, Inainte si dupa 22/12/1989, regia Andrei Cohn, Lungul drum spre casa, regia Anamaria Chioveanu, Challenge Day, regia Napoleon Helmis.

Festivalul se va incheia in seara de duminica cu o proiectie speciala, dedicata memoriei regizorului Cristian Nemescu si a sound-designer-ului si compozitorului Andrei Toncu. In cadrul acestei proiectii vor fi prezentate o serie de scurtmetraje realizate de cei doi cineasti, printre care Poveste la Scara C (regia Cristian Nemescu, inregistrare sunet Andrei Toncu), Marilena de la P7 (regia Cristian Nemescu, sound-design Andrei Toncu), Lampa cu caciula (regia Radu Jude, sound-design Andrei Toncu).

Publicul va putea sa participe, de asemenea, la concursuri cu premii si karaoke si sa asiste la un show de „sporturi extreme“ – role, bike, skate (vineri, 4 septembrie, de la ora 17), la o demonstratie de graffiti cu grafferi pitesteni si bucuresteni (sambata 5 septembrie, de la ora 16) si la o expozitie de fotografie a tinerilor pitesteni pasionati de arta fotografica (duminica 6 septembrie, de la ora 16), informeaza organizatorii.