Angelo Mitchievici revine in atentia cititorilor cu un volum de proza scurta. Cel mai recent volum al sau, Cinema cuprinde o serie de povestiri ce vorbesc despre un batran singur care isi gaseste alinarea in intunericul salii de cinema, urmarind la nesfarsit filmele lui James Dean, de doi indragostiti care joaca un joc straniu intr-o cada veche si isi spun povesti, despre o avalansa de scrisori misterioase de iubire care schimba chimia unui cuplu sau despre o masina de amintiri inventata de un frizer cu nume grecesc, cu "apucaturi" de filosof, informeaza editura Polirom.

Povestirile din Cinema sint stranii, facute din materia din care se tes visele sau mai degraba filmele vechi, cu acea atmosfera nostalgica si cetoasa. Personajele lui evolueaza intr-un climat ce aminteste in acelasi timp de Scott Fitzgerald si de Bucurestii vechi, in niste secvente niciodata incheiate sau conturate definitiv, oscilind intre realitate si amintire sau lumea de celuloid la care fac referire, de altfel, cu obstinatie. O proza estetica si estetizanta, un rafinament al frazei care confirma prezenta unui scriitor talentat.

Volumul Cinema a aparut recent in colectia „Ego. Proza” de la Polirom si se va afla in curind in librarii. Angelo Mitchievici este coautor al volumelor O lume disparuta. Patru istorii personale urmate de un dialog cu H.-R. Patapievici (Polirom, 2004) si Explorari in comunismul romanesc (Polirom, vol. I, 2004; vol. II, 2005; vol. III, 2008). A mai publicat volumele In cautarea comunismului pierdut (coautor, Paralela 45, 2001) si Mateiu I. Caragiale. Fizionomii decadente (Institutul Cultural Roman, 2007).

Angelo Mitchievici este lector doctor la Facultatea de Litere a Universitatii „Ovidius” din Constanta. Domeniile sale de interes sint antropologia culturala, hermeneutica literara, teoria literaturii.