Intre 18 si 23 august, Festivalul ANONIMUL se muta la Muzeul Taranului Roman. Noul Cinematograf al Regizorului Roman va gazdui timp de 6 zile si 6 nopti filme premiate si celebri regizori anonimi. In fiecare seara vor avea loc doua proiectii, una incepand cu ora 19:00, iar cea de-a doua incepand cu ora 21:00, informeaza comunicatul MTR.

Program Retrospectiva

Marti 18 august

19:00 - 8 - Regia Gus Van Sant, Wim Wenders, Gael García Bernal, Gaspar Noe, Jane Campion, Jan Kounen, Mira Nair, Abderrahmane Sissako, Franta, 2008, 100 min

21:00 - STELLA - Regia Sylvie Verheyde, Franta 2008, 103 min

Paris, 1977. Stella (11 ani) stie sa joace poker mai bine decat cunoaste gramatica in momentul in care incepe sa frecventeze o noua scoala de prestigiu. Acolo descopera posibiltatile unei noi lumi, dincolo de barul parintilor ei.

Miercuri 19 august

19:00 - Scurtmetraje in Competitie- Fictiune si Animatie & Scurtmetraje Romanesti in afara Competitiei

21:00 - UNA SEMANA SOLOS/ O SAPTAMANA SINGURI ACASA - Regia Celina Murga, Argentina 2007, 110 min

Un grup de copii cu varste cuprinse intre 7 si 14 ani sunt lasati singuri intr-o casa dintr-un cartier privat de la tara.

Joi 20 august

19:00 - Scurtmetraje in Competitie- Fictiune si Animatie & Scurtmetraje Romanesti in afara Competitiei

21.00 - TREELESS MOUNTAIN/ MUNTELE PLESUV - Regia So-Yong Kim, Coreea de Sud , 89 min

In Seul, Coreea, doua surori trebuie sa aiba grija una de cealalta atunci cand mama lor pleaca in cautarea tatalui lor instrainat.

Vineri 21 august

19:00 - Scurtmetraje in Competitie- Fictiune si Animatie & Scurtmetraje Romanesti in afara Competitiei

21:00 - 199 RECETAS PARA SER FELIZ/ 199 DE RETETE DE FERICIRE - Regia Andrés Waissbluth, Chile, 2008, 105 min

Tomás si Helena formeaza un cuplu chilian dintr-o Barcelona innabusitoare. Sandra, prietena fratelui mort al Helenei, ii face acesteia o vizita neasteptata.

O poveste dramatica ce urmareste relatiile dintre cei trei si ilustreaza posibilitati de a-ti continua viata.

23:00 Program Paralel - Actori Deveniti Regizori si Producatori

- TUBE TALES - Regia Bob Hoskins, Jude Law, Ewan McGregor, Marea Britanie, 20 min

Tube Tales urmareste o serie de intamplari semnificative, misterioase si de-a dreptul amuzante, bazate pe experientele reale ale persoanelor ce folosesc metroul londonez. Cele 9 povesti, desfasurate pe fundal de trenuri, coridoare si lifturi constituie o calatorie neasteptata si enigmatica in inima Londrei.

- THE TEHUACAN PROJECT - Regia Andrew Lauer, SUA, 14 min

Tinerii Lucia si Jesus, ambii cu deficiente auditive, pleaca spre Tehuacan, Mexic, unde visul lor de a trai o viata normala ar putea deveni realitate la prima scoala pentru cei cu deficiente similare din Mexic. Filmul este produs de Brad Pitt si narat de catre Adrien Brody.

- SLEUTH - Regia Kenneth Branagh, Marea Britanie & SUA, 2007, 85 min. Cu: Michael Caine, Jude Law.

Povestea adaptata a unui bogat scriitor de romane politiste si a unui actor aspirant, somer, care are o aventura cu sotia acestuia.

Sambata 22 august

19:00 - Scurtmetraje in Competitie- Fictiune si Animatie & Scurtmetraje Romanesti in afara Competitiei

21:00 - ULPAN - Regia Sergei Dvortsevoy, Kazakhstan 2008, 100 min

Dupa efectuarea stagiului naval in Rusia, Asa se intoarce la sora sa nomada in dezolanta Hunger Steppe pentru a-si castiga o existenta umila din pastorit. Inainte de a se ingriji de o intrega turma, Asa trebuie sa ii castige mana singurei celibatare din regiune- vecina lui misterioasa, Tulpan.

23:00 Program Paralel - ECO DOCS

- PLAYGROUND - Regia Libby Spears, SUA, 2009, 85 min

Produs de catre George Clooney, Steven Soderbergh si Julia Ormond, subliniat de animatii incisive ale artistei japoneze Yoshitomo Nara, Playground expune o industrie sinistra de o generalitate si actualitate nerecunoscute.

Duminica 23 august

19:00 - Scurtmetraje in Competitie- Fictiune si Animatie & Scurtmetraje Romanesti in afara Competitiei

21:00 - WRONG ROSARY/ MATANII SCHIMBATE,- Regia Mahmut Fazil Coskun, Turcia, 2009, 90 min

In Istanbul, debuteaza o stranie poveste de dragoste: muzeinul Musa se indragosteste de vecina lui, Clara, o asistenta medicala catolica.

23:00 Castigator Marele Premiu ANONIMUL 2009

- CEALALTA IRINA/ THE OTHER IRINA - Regia Andrei Gruzsniczki, Romania, 2008, 90 min

"Cealalta Irina" este "Irina" pe care Aurel o descopera incetul cu incetul, cand e prea tarziu. Adica abia dupa ce ea este adusa acasa, intr-un sicriu de zinc. Sicriul, sigilat cu ceara rosie, vine din strainatate, acolo unde Irina plecase sa lucreze, ambitioasa, pentru un viitor mai bun, viitor care nu-l includea pe Aurel.