Luni, 10 august, la Sfantu Gheorghe, a avut loc deschiderea oficiala a celei de-a VI-a editii a Festivalului International de Film Independent Anonimul, in prezenta unui public numeros.

Gazdei evenimentului, actorului Mihai Baranga, i s-a alaturat pe scena presedintele Festivalului, Marcel Iures:

“Din tot anonimatul, incepe sa se iveasca ideea de prestigiu- prestigiul ca suma a unei liste de cuvinte ca discretie, modestie, pasiune, consecventa, chiar modestie si generozitate. Acolo se indreapta acest festival!”

Dupa un scurt concert oferit de corul din Sfantu Gheorghe, publicul prezent la deschidere a putut viziona filmul spaniol Los Abrazos Rotos (Iimbratisari frânte), in regia lui Pedro Almodovar, film prezentat in Competitia Oficiala Cannes 2009.

Luni, 10 August a debutat si Competitia Anonimul IFF, cu primele scurtmetraje de fictiune, din cadrul caruia amintim scurtmetrajele romanesti: Pe seama ta..., regia Ana Maria Lazarovici, si O familie, in regia lui Emanuel Pirvu.

De asemenea, au fost proiectate si primele titluri din cadrul programului Actori deveniti Regizori si Producatori: scurtmetrajele semnate de actorii Jude Law, Ewan McGregor si Bob Hoskins din cadrul filmului colectiv Tube Tales, 1999, si Away From Her, in regia actritei Sarah Polley, nominalizat la doua premii Oscar pentru Julie Christie in rol principal si pentru cel mai bun scenariu adaptat.

Marti, 11 august, debuteaza in salile din Complexul Cinema din Sfantu Gheorghe Competitia de Lungmetraj cu filmul Treeless Mountain, in regia lui So-Yong Kim, Coreea de Sud, si continua Competitia de Scurtmetraj Fictiune.

Festivalul este organizat de Fundatia Anonimul cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei si Televiziunii Romane, producator asociat.