Teatrul National "Radu Stanca" din Sibiu va prezenta in perioada 18 - 22 august, la Edinburgh International Festival, un numar de cinci reprezentatii cu spectacolul "Faust" dupa Goethe, in viziunea regizorala a lui Silviu Purcarete. Spectacolul va fi prezentat in cadrul sectiunii oficiale a Edinburgh International Festival, cel mai prestigios festival de artele spectacolului din lume care se desfasoara intre 14 august si 6 septembrie.

Dupa ce a montat numeroase spectacole la unele dintre cele mai prestigioase teatre din Europa, inclusiv la Royal Shakespeare Company, Silviu Purcarete a realizat la Sibiu „Faust" dupa Goethe - un spectacol exceptional in integralitatea lui, de la viziunea regizorala si complexitatea rolurilor, pana la cele mai mici detalii de decor, lumini, costume sau efecte audio-video, toate ingenios asamblate ca intr-un puzzle scenic perfect.

Nonconformista adaptare a lui Silviu Purcarete a acestei povesti iconice este o productie la scara larga ce implica muzica, pantomima, decoruri remarcabile si o distributie impresionanta. Pregatiti-va sa fiti asaltati de o viziune ce are la baza instinctele, pe masura ce sunteti atras (literalmente) in apocalipticul cosmar de viata si de moarte al lui Faust, este prezentarea facuta de site-ul Festivalului International Edinburgh.

Faust este o productie a Teatrului National "Radu Stanca" din Sibiu, care a avut premiera in 2007, devenind una dintre piesele de rezistenta ale programului "Sibiu - Capitala Culturala Europeana". Productia teatrala a castigat premiul UNITER pentru cea mai buna scenografie, cea mai buna actrita intr-un rol principal si, de asemenea, a fost nominalizata la categoria cel mai bun spectacol al anului.

Spectacolul ii are pe Silviu Purcarete - Regizor, Helmut Stürmer - Scenograf, Daniel Raduta - Asistent scenograf, Vasile Sirli - Compozitor, Lia Mantoc - Costume, Andu Dumitrescu - Designer video .

Din distributie fac parte Ilie Gheorghe in rolul lui Faust, Ofelia Popii in rolul lui Mephistopheles si peste 100 de actori si muzicieni.

Participarea spectacolului la Festivalul de la Edinburgh este sprijinita de Guvernul Romaniei, Ministerul Culturii, Cultelor si Patrimoniului National si Institutul Cultural Roman din Londra.

Spectacolul va fi sustinut in limba romana cu subtitrari in limba engleza, in datele de 18, 19, 20, 21, 22 august, la Lowland Hall, Ingliston, informeaza ICR.