Ziua Imnului National este sarbatorita miercuri, ora 10, in Piata Tricolorului din fata Palatului Cercului Militar National. O ceremonie publica la care ia parte si premierul Emil Boc se desfasoara in centrul Capitalei, organizata de Ministerul Administratiei si Internelor, impreuna cu Ministerul Apararii Nationale, Prefectura si Primaria Municipiului Bucuresti.

Programul evenimentului cuprinde intonarea imnului national, oficierea unui ceremonial religios, urmate de un spectacol sustinut de muzicile reunite din Garnizoana Bucuresti, Ansamblul Artistic „Doina” al Armatei, Ansamblul artistic „Ciocarlia” al M.A.I. si corul militar, a anuntat Ministerul de Interne. Evenimentul este sarbatorit si in tara: municipiile resedinta de judet organizeaza, de asemenea, ceremonii de intonare a imnului national si de inaltare a drapelului national al Romaniei.

29 iulie a devenit Ziua Imnului National din anul 1998, la propunerea Senatului, in amintirea zilei de 29 iulie 1848, cand "Desteapta-te, romane!" a fost cantat pentru prima data. A fost interzis apoi, pentru ca dupa Revolutia din decembrie 1989 sa devina imnul national.