Trenul-teatru Orient Express a ajuns in gara finala, Stuttgart. Intre 9 si 19 iulie are loc la Stuttgart ultima etapa a proiectului de teatru itinerant “Orient Express”, organizat de Schauspiel Stuttgart, proiect sustinut si de Institutul Cultural Roman “Titu Maiorescu” din Berlin. Romania este reprezentata in cadrul acestui turneu de Teatrul National din Craiova cu piesa „Occident express” a dramaturgului roman Matei Visniec, piesa scrisa special pentru acest proiect. La finalul turneului, are loc la Stuttgart, Festivalul de Teatru Orient Express, unde vor fi prezentate toate spectacolele incluse in proiect.

In cadrul acestui turneu, cu sustinerea ICR Berlin, Teatrul National din Craiova va reprezenta Romania cu piesa „Occident express” a dramaturgului roman Matei Visniec, scrisa special pentru proiectul „Orient Express”. Piesa vorbeste despre tren ca o parte importanta in istoria poporului nostru in ultimul secol. Trenul a castigat importanta in picturile, visurile si vietile noastre, si a ocupat in civilizatia noastra contemporana locul pe care il aveau in trecut calul si caruta. Intrat in imaginar- trenul a dobandit in prezent un rol de prim rang in lumea simbolurilor.

In Germania piesa va fi jucata pe data de 16 si 18 iulie, incepand de la ora 19.30, in gara portului din Stuttgart. Punctul culminant al primei reprezentatii de pe 16 iulie il va constitui un concert in aer liber cu formatia Vama, de la ora 21.00.

Formatia Vama este in prezent una dintre cele mai indragite formatii de muzica din Romania. Baietii de la Vama reusesc sa stranga un public de 5.000-6.000 de persoane la fiecare concert. Dintre ultimele lor hit-uri amintim “Bed for love”, “Pe sarma”, “Suflet normal” sau “Tata taie porcu’ ”. Experienta de festivaluri internationale a trupei include participari la Coke Live Festival si B’estfest (2007), ambele in Bucuresti si The Golden Stag International Music Festival (2003) din Brasov.

Orient Express este un proiect teatral international, a carui itinerare prin mai multe tari europene se face prin intermediul unui tren transformat intr-o scena pe roti. Incepand din luna mai 2009 acest tren-teatru a calatorit prin Europa pe urmele Orient Express-ului de odinioara. Punctul de plecare al trenului a fost Ankara (Turcia). Dupa escale la Istanbul, Bucuresti, Craiova si Timisoara, mai apoi in Novi-Sad (Serbia), Zagreb (Croatia), Ljubljana si Nova Gorica (Slovenia), Spoleto si Vicenza (Italia), precum si Freiburg (Germania), trenul a ajuns in statia finala, Stuttgart, in luna iulie 2009.