Scurtmetrajul Renovare, de Paul Negoescu, a castigat premiul EFA la cel mai important festival de gen din Portugalia, Curtas Vila do Conde, distinctie care include si nominalizarea la premiile Academiei de Film Europene. Pelicula a primit premiul pentru Cel mai bun Film European din competitie.

Scurtmetrajul Renovare a fost prezentat in premiera la editia de anul acesta a Festivalului de Film de la Berlin si prezinta o familie prinsa in febra redecorarilor. Scenariul filmului este semnat de Simona Ghita si Paul Negoescu, iar din distribuție fac parte actorii Simona Bondoc, Clara Voda, Andrei Runcanu, Mircea Rusu, Diana Cavaliotti.

In competitia Curtas Vila do Conde a mai fost inclus un scurtmetraj romanesc, Megatron, de Marian Crisan, dar si o selectie de 80 de minute de scurtmetraje romanesti recente, informeaza Hi Film Production intr-un comunicat.

In cursa pentru premiile Academiei Europene de Film, scurtmetrajul Renovare, de Paul Negoescu, va concura alaturi de alte 12 scurtmetraje premiate la cele mai importante festivaluri de film din Europa. Ceremonia de decernare a Premiilor Academiei Europene de Film va avea loc pe 12 decembrie 2009, la Ruhr, Germania.