Expozitie: Dualitate în doi (1)
Expozitie: Dualitate în doi (1)
Foto: Olga Sanda, PR Consultant

Spazio Studio de Arta a deschis ieri expoziția de pictura si sculptura contemporana “Dualitate in doi” a pictorului Fikl si sculptorului Tajo. “Dualitate in doi” indeamna privitorul la reflectie, caci in fata lui se desfasoara pe panza sau in lemn dual tara in care cei doi traiesc si creeaza - Romania.

O Romanie flamboaianta, incredibil redata prin pictura lui Fikl, in care animale primordiale sunt plasate in contexte neasteptate si luxoase. Privitorii au interpretat si patruns dincolo de demersul artistic; astfel in fata unei lucrari s-a murmurat spre surprinderea artistului - aproape in cor: Gigi Becali. O Romanie, care s-a intiparit in noi si care transpare prin redare si interpretare. Lucrarile lui Fikl nu raman indiferente nimanui, puterea sa artistica atingand orice privitor indragostindu-l sau socadu-l. Scena provenita din polivalenta lui Fikl (pictor, compozitor si interpret de jazz) este cea care sta la baza interpretarii, pe care el o da lucrarilor sale "Pictura mea readuce in spatiile interioare elemente din preocuparile primordiale ale omului, insemnand animalul care este plasat intr-un context festiv, cultural, luxuriant, uneori luand locul principal al scenei."

Expozitia: Dualitate in doi (2)
Expozitia: Dualitate in doi (2)
Foto: Olga Sanda, PR Consultant
In contrast cu interpretarea socialului la Fikl, Tajo propune prin sculptura sa o evadare, o salvare a societatii prin intoarcere la lucruri simple: muzica si cartea. Intr-o interpretare artistica desavarsita, cartea si muzica se imbina cu lemnul si bronzul intr-o viziune personala a artistului. Obiecte diverse si frumoase pentru spatiul privat opresc privitorul din loc si-l indeamna la analiza. Tajo se preocupa de “carte-obiect si muzica-personala; muzica personala neinsemnand instrumentul muzical sau muzica audio, ci cea interioara exprimata prin forme, lasand in sarcina privitorului descifrarea acesteia”.

Expozitia va fi deschisa pana la data de 30 iulie in Spazio Studio de Arta, din str. Smardan 27.

"Spazio Studio de Arta este un proiect prin care ne dorim sa promovam arta in toate formele ei de manifestare. Suntem un mix de oameni si concepte: concept store de mobilier, galerie de arta, sala de cinema, cenaclu literar si loc de adunare", declara cei doi asociati, arhitectul Daniel Petrescu, proprietar al Spazio Studio si Oana Igrisan, Managing partner SMA PR .