In noaptea de vineri spre sambata, in foaierul Teatrului National de Opereta „Ion Dacian” se desfasoara un Maraton de Poezie si Jazz, primul eveniment multiart din Romania care isi propune sa aduca in fata publicului timp de 7 ore neintrerupte cateva dintre cele mai importante voci ale poeziei romane contemporane in dialog artistic cu nume de referinta ale jazz-ului autohton. Prima editie a Maratonului de Poezie si Jazz incepe vineri, 3 iulie, de la ora 22.00 si va dura până sâmbătă 4 iulie, la ora 5,00.

O noapte de muzica si poezie prin care sa fie promovate valori autentice si organice deseori umbrite de dictaturile prezentului: consumismul, tabloidizarea aspectelor intime ale vietii si obsesia audientelor cu orice pret. In fapt, un proiect care sa dea sama de un altfel de spatiu public necesar: cel al creativitatii si al sensibilitatii!

24 de poeti din generatii si geografii literare diferite vor avea fiecare cate un recital de maximum 15 minute, recitaluri ce vor fi „copertate” prin dialog muzical cu rafinati interpreti si compozitori de jazz: Mircea Tiberian- pian, Maria Raducanu- voce, Liviu Butoi-saxofon, Vlad Popescu- tobe, Razvan Cojanu- contrabas.

Potrivit Radio Romania Cultural, poeti invitati la eveniment sunt (in ordine alfabetica): Constantin Abaluta, Dan Mircea Cipariu, Denisa Comanescu, Traian T. Cosovei, Nichita Danilov, Augustin Fratila, Mihai Galatanu, Bogdan Ghiu, Florin Iaru, Anca Mizumschi, Ion Muresan, Ioan Es Pop, Bogdan O. Popescu, Nicolae Prelipceanu, Andra Rotaru, Cornelia Maria Savu, Octavian Soviany, Liviu Ioan Stoiciu, Adrian Suciu, Eugen Suciu, Lucian Vasilescu, Paul Vinicius, Florina Zaharia. Debutantul Maratonului de Poezie si Jazz ales de organizatori va fi Daniel Kara. Mai multe informatii despre programul Maratonului de Poezie si Jazz gasiti la adresa http://www.poezie-jazz.blogspot.com/

Amfitrioni: Dan Mircea Cipariu, Ioan Cristescu si Ioan Grosan.

In cadrul evenimentului va fi lansata antologia „Maratonul de Poezie si Jazz”, Editura Tracus Arte.

Proiectul este coordonat de Dan Mircea CIPARIU, presedintele sectiei POEZIE – Asociatia Scriitorilor Bucuresti, si Ioan CRISTESCU, initiatorul Serilor de Literatura si Muzica de la Muzeul National al Literaturii Romane din Bucuresti. Evenimentul se va constitui intr-un material documentar, de memorie culturala vie, pentru viitoare istorii ale literaturii romane prin productiile ce vor fi realizate si difuzate, in direct sau inregistrate, de catre Radio Romania Cultural si TVR Cultural

Evenimentul va fi transmis timp de sapte ore, de Radio Romania Cultural. Transmisiunea poate fi urmarita in direct si pe adresele de internet http://cultural.srr.ro/ sau www.radiocultura.ro.