Mesteri si creatori populari din diferite zone etnografice ale tarii, continuatori ai traditiei populare romanesti, participa la Targul de Sfintii Apostoli Petru si Pavel, deschis vineri la Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti" din Capitala.

"Targul se constituie intr-o invitatie la redescoperirea valorilor satului romanesc, reinviind atmosfera vechilor targuri care se tineau, de sarbatori, in toata tara", a declarat, pentru AGERPRES, directorul general al Muzeului National al Satului "Dimitrie Gusti", Paula Popoiu care a anuntat ca intentioneaza sa organizeze astfel de targuri si de Sfanta Marie sau de Sfantul Dumitru.

Mesterii populari au adus cu ei la Bucuresti o paleta diversa de produse, de la obiectele din lemn, metal, lut, la tesaturi, mobilier, pictura, costume etc. Alaturi de ei, Muzeul Satului aduce, pe perioada celor trei zile (26 - 28 iunie), multa voie buna, intr-un program de muzica populara cu ansamblul folcloric Burnasul din Alexandria si taraful din Morunglav si de muzica clasica - in cadrul unui recital de chitara clasica sustinut de Tudor Niculescu-Mizil.

Scriitorul Mircea Cartarescu isi va prezenta la targ audiobook-urile "Travesti", in lectura actorului Claudiu Bleont, si "Vreau sa-mi spui, frumoasa Zaraza", in lectura autorului, aparute la Editura Humanitas Multimedia. De asemenea, intr-o inedita reprezentatie, Teatrul Masca ii invita pe cei interesati sa vizioneze spectacolul "La Romani".

Nu vor lipsi nici produsele din gastronomia traditionala precum placinta, cozonaci, turta dulce, dulceturi si miere.