Nicolae Voiculet a primit la Roma "Premiul international pentru intreaga cariera". Academia Europeana pentru Relatii Economice si Culturale (AEREC) decerneaza anual premii de excelenta personalitatilor care contribuie la dezvoltarea patrimoniului cultural mondial, informeaza comunicatul remis Hotnews.

Evenimentul a avut loc vineri 12 Iunie la Roma, in sala "Coloanelor din Palazzo Marini", Camera Deputatilor. Presedintele AEREC, domnul Ernesto Carpintieri a conferit artistului Nicolae Voiculet “Premio internazionale AEREC alla Carriera per la Musica”, in prezenta unor importanti reprezentanti ai lumii politice si academice. In discursul sau, domnul Ernesto Carpientieri a subliniat in cadrul acestei ceremonii contributia marelui nostru muzician la dezvoltarea patrimoniului cultural european.

Nicolae Voiculet a multumit Academiei pentru onoarea primirii acestei inalte distinctii si a vorbit despre caldura cu care este primit de fiecare data pe scenele din Italia.

Potrivit comunicatului, Academia Europeana pentru Relatii Economice si Culturale a propus pentru intalnirea din acest an tema “Imigratie si integrare”. In cadrul dezbaterilor fostul presedinte al Romaniei, domnul Ion Iliescu, a sustinut o prelegere privind armonizarea relatiilor intre cetatenii italieni si cei romani.

Academia Europeana pentru Relatii Economice si Culturale a fost infiintata ca un department al Corpului National pentru Dezvoltarea Industriei, Comertului si Artizanatului, constituit in anul 1981 cu scopul de a promova industria italiana in lume, prin schimburi economice si culturale cu organizatii si institutii internationale.