Institutul Cultural Roman din Budapesta in colaborarea cu Galeria Műcsarnok - Dorottya din Budapesta verniseaza in data de 23 iunie 2009, de la ora 19.00, la sediul galeriei expozitia „Schita (Muzeul cunoasterii)” a artistei romance Lia Perjovschi intitulata, cea de-a doua expozitie din seria „Timp intermediar”, initiata de galerie si curatoriata de Angel Judit.

Instalatiile expuse, care constau din desene, obiecte, diagrame, fotografii sau gravuri color, materializeaza un bagaj de informatie asimilat de catre artista in cursul lecturilor, calatoriilor, respectiv in cursul activitatii desfasurate. Prin intermediul acestor „harti mentale” astfel concepute, vizitatorilor li se ofera posibilitatea de a-si forma o imagine despre procedurile si tehnicile sale de selectie, definitorii pentru viziunea artistului asupra universului, pe baza carora acesta isi formeaza o imagine proprie asupra lumii, sau cum insasi Lia Perjovschi ar spune: „din corpul meu catre corpul cunoasterii”. Instalatiile Liei Perjovschi sunt provocari pentru „oameni care vin sa caute ceva”, sau altfel spus invitatii la magia din preajma noastra. „E magic pentru ca lucrurile se intampla.”

Artista Lia Perjovschi este din 1985 fondator si director al AAC /CAA (Arhiva de Arta Contemporana si Centrul pentru Analiza Artei) un organism inca in formare. Pe langa proiectele curatoriale sau conferintele la care a luat parte, Lia Perjovschi a mai fost pana acum prezenta in expozitii individuale in: Londra, Slovacia, New York sau Viena si in expozitii colective la: Sydney, Varsovia, Oxford, Mexico City, Londra, Liechtenstein, Paris, Antwerpen, Stockholm, Chicago, Copenhaga, Liublijana sau Viena.

Expozitia Liei Perjovschi „Schita (Muzeul cunoasterii)” din seria „Timp intermediar” va putea fi vizitata in perioada 24 iunie – 26 iulie 2009, la sediul Galeriei Dorottya din Budapesta, 1051, str. Dorottya 8.