Un concert-spectacol cu cele mai frumoase slagare ale Bucurestiului interbelic va fi prezentat pe scena ADMIRALSPALAST din Berlin, locatia „prin excelenta” a celor mai notorii spectacole internationale de varietati, situata in centrul Berlinului, pe cunoscuta artera Friedrichstrasse. Evenimentul menit sa marcheze 10 ani de existenta a Institutului Cultural Roman “Titu Maiorescu” din Berlin poarta numele Bucharest Tango si va avea loc in seara zilei de 24 iunie 2009.

Cantareata berlineza de origine romana Oana Catalina Chitu impreuna cu formatia ei de instrumentisti de mare virtuozitate, “Eastern-European Tango Orchestra”, va sutine cu acest prilej festiv concertul-spectacol BUCHAREST TANGO. Regia e semnata de Alice Barb (Bucuresti). Interpreti: Dejan Jovanovič (acordeon), Valeriu Cascaval (tambal), Anton Slavič (vioara), Alexej Wagner (chitara), Alexander Franz (contrabas), Dimitris Christides (percutie), Vladimir Karparov (saxofon, clarinet). Accesibil unui public larg, spectacolul deschide o usa spre lumea Bucurestiului interbelic, „Micul Paris al Estului” din perioada in care Romania a fost „tara tuturor posibilitatilor” si la care ne place sa ne raportam ca la o referinta culturala care ne reprezinta.

Spectacolul Bucharest Tango, care poarta indiscutabil si « marca » ICR Berlin, fiind rezultatul unei frumoase povesti de colaborare intre Oana si ICR, a devenit intre timp un solicitat produs de export, facand sali pline si in alte capitale europene! Institutul Cultural Roman “Titu Maiorescu” ofera acest concert-spectacol tuturor prietenilor si partenerilor sai, precum si publicului berlinez, ca un gest de multumire si de pretuire la ceas de jubileu, informeaza institutia.

Institutului Cultural Roman “Titu Maiorescu” din Berlin i se asociaza cu acest prilej si Forumul germano-roman din Berlin/DRF, care aniverseaza, la randul sau, 10 ani de fructuoasa activitate in beneficiul relatiilor romano-germane. Atat inainte cat si dupa aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, acest forum-platforma (prezidat de vicepresedinta Bundestagului german, Dr. Susanne Kastner), care reuneste numeroase organizatii si asociatii din Germania care activeaza pe terenul relatiilor dintre cele doua tari, are ca tel principal promovarea Romaniei in randurile opiniei publice germane.

Sub semnul jubileului de 10 ani al Institutului Cultural Roman « Titu Maiorescu » vor sta in acest an atat evenimente concepute special in acest scop, cat si manifestari realizate in cooperare si parteneriat cu diverse institutii germane pe intreg parcursul anului 2009, manifestari susceptibile de a avea o buna vizibilitate in spatiul berlinez.

Printre manifestarile care s-au desfasurat pana in prezent sunt de remarcat: amplul festival de film romanesc organizat de Zeughauskino intre 3-31 martie 2009, cu titlul Kinematografie heute: Rumänien (34 de productii cinematografice romanesti din perioda 2003-2009); Fanfare CiocArlia in deschiderea celei de-a 3-a editii a Noptii Europene a Cluburilor (24 aprilie 2009, in sala Kesselhaus de 2000 de locuri de la Kulturbrauerei, sub patronajul ministrului de externe german).

Potrivit ICR, se afla in pregatire: o LungA noapte a literaturii romAne tinere la sfirsit de octombrie la LiteraturWerkstatt Berlin.