Simbata 20 iunie la 12:00, la standul Polirom, se lanseaza o noua traducere din Kazuo Ishiguro, Nocturne (in romaneste de Vali Florescu). Colectia de cinci stories va fi prezentata de Florin Iaru si de mine. Fara a fi un specialist in literatura engleza, imi place Ishiguro (pe care l-am descoperit acum zece ani in Ramasitele zilei) si am acceptat sa particip la aceasta lansare in calitate de textier si muzicolog. Pentru ca – important! – este o carte despre muzica, muzicieni si melomani, dupa cum spune si subtitlul – Cinci povesti despre muzica si amurg. Ne vedem simbata, va fi o placere sa-l ascultam pe Iaru… si promit sa zic si eu ceva neplictisitor…

Oricum, chiar daca nu prindeti lansarea, puneti bani deoparte pentru Nocturnele lui Ishiguro: sint o lectura delicioasa.

Duminica sint ivitat, tot la 12:00, dar la standul Humanitas: o data de catre Iulian Comanescu, autorul cartii-eveniment Cum sa devii un Nimeni; si a doua oara de catre editorul Radu Garmacea, cel caruia i l-am prezentat pe Iulian anul trecut, tot cam pe vremea asta.

Citeste restul materialului si comenteaza pe textier.ro.