Salonul Aurit al Hotelului de Béhague a gazduit, marti, 16 iunie 2009, concertul tinerei soprane Cristiana Niculescu Bretz. Nascuta in 1983, ea a fost, timp de cativa ani, solista Corului de Copii al Radiodifuziunii Romane, apoi membra a Corului Filarmonic al Teatrului “George Enescu” din Bucuresti.

Absolventa a Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti si formata la scoala celor mai bune voci ale secolului XXI (soprana Mariana Nicolescu, mezzo-soprana Denyce Graves), Cristiana a jucat in roluri celebre, precum cele ale “Ingerului” si “Indragostitei” in opera rock “Am sa ma intorc barbat” a grupului Vama Veche, (pe scena Teatrului National din Bucuresti). “Mimi” (“Boema” de G. Puccini), “Adina” (“Elixirul dragostei” de G. Donizetti) sau “Contesa Almaviva” (“Nunta lui Figaro” de W.A. Mozart).

De un an, Cristiana se perfectioneaza la Paris, sub coordonarea sopranei Leontina Vaduva, a carei excelenta pianista, Alina Pavalache, a acompaniat-o pe durata concertului din 16 iunie, la Ambasada Romaniei din Paris. Programul a cuprins lieduri de G. Enescu si R. Strauss si arii de W.A. Mozart, A. Dvorak, G. Puccini, G. Dendrino. Un adevarat regal pentru cei care au avut placerea sa descopere nu doar o voce de exceptie, ci si o personalitate incantatoare, informeaza comunicatul Ambasadei Romaniei la Paris.