Ziua copilului, 1 iunie, e un prilej pentru cei mici de a avea un targ al lor. Astfel la Muzeul Taranului Roman se va deschide de 1 iunie un targ mic, unde vor avea loc schimburi de jucarii, ateliere pentru copii si expozitie de-o zi. Targul va fi deschis intre orele 10:00 – 18:00, in curtea muzeului si Sala Acvariu.

Targ mic de jucarii facute de artisti si studenti sau aduse de copii pentru schimb ori vanzare. Ateliere de ceramica pentru copii vor fi coordonate de Dumitru Constantin, mester din Piscu si Monica Paduret. Atelier de fabricat hartie manuala cu Razvan Supuran.

Expozitia de o zi - Design interior: dulapul cu jucarii (ceramica lucrata la atelierul Monicai Paduret), biblioteca de hartie (carti scrise si desenate la cursul de fabricat hartie cu Razvan Supuran), obiecte de mobilier pictate si desenate, tesaturi utile, fereastra spre gradina cu povesti si desene, fereastra pentru indiscreti (fotografii de interior), colaje textile (fragmente de tesatura taraneasca si nu numai recuperate prin mana copiilor) va putea fi vizitata in Sala Acvariu

Nu vor lipsi de la targ vata pe bat,turta dulce, prajiturele, floricele, ne asigura organizatorii.

Pretul unui bilet de intrare este de 2 lei.