Simbata, 23 mai, in Sala Ronda a Centrului National al Dansului - Bucuresti are loc spectacolul multidisciplinar "POONARC", o combinatie de dans/vizual/multimedia in interpretarea artistilor din Japonia, Romania si Statele Unite ale Americii si care are ca sursa de inspiratie productii cinematografice romanesti.

Conceptia, design, coregrafia si regia spectacolului multidisciplinar "POONARC", Not About Romanian Cinema, din seria spectacolelor dans/instalatie A Page Out of Order (2001-2011) sunt semnate de Yoshiko Chuma.

Echipa creativa este formata din: Jacob Burckhardt, Ursula Eagly, Theo Herghelegiu, Kyoko Hirano, Jake Margolin, Rie Ono, Nick Vaughan, Ryuji Yamaguchi, Ioana Brasovean. Muzica/voce: Sizzle Ohtaka, Koichi Makigami, Hiromu Motonaga,Tcha Limberger. Concept si design cub: Ralph Lee.

Yoshiko Chuma, director artistic al companiei The School of Hard Knocks (NY), o forta creatoare a scenei new-yorkeze de dans contemporan incepind din anii ’80, a calatorit si colaborat cu artisti din peste 42 de tari.

Potrivit C?NDB, proiectul POONARC, un spectacol multidisciplinar: dans/vizual/multimedia implica artisti din Japonia, Romania si Statele Unite ale Americii si are ca sursa de inspiratie creatiile cinematografice romanesti recente precum si o calatorie hiper-realista cu trenul pe ruta Cluj-Bucuresti. Cuburi din metal cu latura de 2,1 metri vor fi folosite drept compartimente ale unui tren, in care dansatorii evoca o serie de povesti, in timp ce vizionam fragmente din filme romanesti. Un tren, mai multe povesti, o singura directie. Care este aceasta?

Filme care au fost sursa de inspiratie a spectacolului si din care sunt proiectate fragmente sunt urmatoarele: “Marfa si banii” (2001) de Cristi Puiu, “A fost sau n-a fost” (2006) de Corneliu Porumboiu, “Variations VII” (1966) de John Cage - Experiments in Art and Technology (E.A.T.) - 9 Evenings: Theatre & EngineeringPrecum: “Before the Rain” (1995), “Default Averted” (1975), “Eesti, Waveves, Desert” (2000-2006); “Beach, Hand, Eye, Tears” (2005); “Up and Down the Waterfront” (1946). Toate fragmentele sint folosite in spectacol cu acordul generos al autorilor.

Pretul unui bilet pentru aceste spectacole este de 10 lei (7 lei cu reducere pentru studenti, elevi, pensionari). Biletele se pot achizitiona de la sediul CNDB inainte de inceperea spectacolului.