Saviana Stanescu, una dintre cele mai interesante si puternice voci ale dramaturgiei romanesti contemporane, participa la Festivalul Accidental din Londra, cu cea mai noua creatie a sa: (R)Evolution or Flagstories. Spectacolul - lectura include referinte autobiografice, muzica de Lucian Ban, desene de Dan Perjovschi si fotografii ale autoarei.

Evenimentul are loc cu sprijinul ICR Londra pe 23 mai la Roundhouse in Camden (spatiu dedicat industriei creative tinere) si va fi urmat de discutii cu publicul, informeaza ICR.

(R)Evolution and Flagstories povesteste experienta de imigrant la New York a Savianei Stanescu, redata prin prisma unei dihotomii personale Est-Vest. In 1989, Saviana era studenta cand a luat parte la 'Revolutia' romana si la asa-numitul 'sfarsit al comunismului'. De atunci, autoarea asista zilnic la asa-numitul 'sfarsit al capitalismului' in New York.

Pe durata prezentei la Londra, Saviana Stanescu va avea intalniri cu oameni de teatru si va sustine o prelegere la Fundatia Ratiu / Centrul Cultural Romanesc, cu sprijinul Institutului Cultural Roman.

Saviana Stanescu preda la Departamentul de Teatru al Universitatii din New York. A obtinut premii importante precum New York Innovative Theatre la categoria cel mai lung text dramatic, cu piesa Waxing West, in 2007; premiul pentru cel mai bun teatru radiofonic european cu Bucharest Underground si Premiul UNITER pentru cea mai buna piesa a anului 2000 cu Apocalipsa gonflabila. Saviana este cunoscuta si pentru piesa Aliens With Extraordinary Skills, elogiata de New York Times, poemele Diary of a Clone si GOOGLE ME!, Black Milk (4 piese), Final Countdown, Aurolac Blues (publicate in Plays and Playwrights 2006).

Festivalul Accidental a fost fondat in 2006 si prezinta anual diverse forme de expresie artistica precum: spectacole-lectura, teatru, dans, comedie, muzica, film, fotografie, conferinte, ateliere de lucru si dezbateri, colaborari transdisciplinare. Anul acesta programul include 33 de evenimente, cu invitati de prestigiu precum Janacek Academy of Music and Performing Arts, The New Ideas Chamber Orchestra si Parrot {in the} Tank.