Luni, 25 mai, la ora 18, la Institutul Cultural Roman va avea loc vernisajul expozitiei „Actorii si fotograful“ a fotografului Simion Buia. Va fi prezent actorul Stefan Radof, care va recita din cea mai recenta carte a sa de poezie, se arata in comunicatul ICR.

Expozitia cuprinde portrete ale marilor actori romani, imagini care vor fi reunite in 2010 intr-un album de arta fotografica. Chipurile celor pe care ii admiram pe scene sau pe ecrane se dezvaluie, in imaginile realizate de Simion Buia, in ipostaze simple, cotidiene.

Simion Buia a revenit in Romania dupa 14 ani, pentru a-si implini un vis: “O carte cu cei mai buni actori romani, alesi pe spranceana. Ei mor, domnule, si cati dintre ei au fotografii memorabile? Au murit Stefan Iordache, Ovidiu Iuliu Moldovan, Ernest Maftei, Ilarion Ciobanu, Florian Pittis, Adrian Pintea, Colea Rautu si Sorin Gheorghiu. (...) Aratati-mi un portret simplu al acestor actori" – isi argumenteaza Simion Buia demersul.

Simion Buia a studiat estetica fotografiei la Kunstakademie Dűsseldorf si jurnalismul la Faculté Libre de Paris et d'Ile de France. Traieste in Dűsseldorf si in Bucuresti, unde organizeaza seminarii de tehnica si arta fotografica.

Expozitia este deschisa in perioada 25 mai - 8 iunie si se va incheia cu o intalnire cu actorul Eusebiu Stefanescu.