Doua evenimente muzicale organizate de Directia Formatii Muzicale a Radio Romania vor avea loc in zilele de 15 si 17 mai.

Potrivit comunicatului Radio Romania, vineri 15 mai de la ora 19.00 are loc Concertul extraordinar sustinut de Orchestra Nationala Radio sub bagheta dirijorului britanic NEIL THOMSON propune iubitorilor de muzica un gram alcatuit din creatii ale celor mai celebrii compozitori-virtuozi din literatura muzicala: Paganini si Liszt. Veti putea asculta Concertul nr. 3 pentru vioara si orchestra de Niccolo Paganini, solist ALEXANDRE DUBACH, Elvetia si Simfonia „Faust” de Franz Liszt la realizarea careia vor contribui tenorul VALENTIN RACOVEANU, CORUL ACADEMIC RADIO si Corala barbateasca TE DEUM LAUDAMUS pregatite de dirijorul DAN MIHAI GOIA.

Duminica 17 mai de la ora 18.00 este programat un recital exceptional oferit melomanilor bucuresteni de violonistul elvetian ALEXANDRE DUBACH.

Culme a performantei violonistice, de aceea atat de rar aflate pe afisele de concert, cele 24 de Capricii pentru vioara solo de Niccolo Paganini, adevarate capodopere de virtuozitate si expresivitate muzicala, vor prinde viata in Studioul de concerte Mihail Jora in interpretarea binecunoscutului violonist elvetian ALEXANDRE DUBACH, cel care a obtinut cele mai mari distinctii pentru realizarea integralei concertelor de acelasi compozitor.