Unsprezece muzee bucurestene isi asteapta vizitatorii in noaptea de 16 spre 17 mai, in cadrul unei noi editii a Noptii Muzeelor. Publicul va putea beneficia de expozitiile consacrate, dar si de spectacole de muzica, dans, teatru, film, proiectii in aer liber si alte evenimente interactive. Vizitatorii pot utiliza linia speciala RATB care face legatura intre muzee si va circula in intervalul 21:00-04:00.

Iata lista muzeelor participante:

  • Muzeul Militar National "Regele Ferdinand I": 19.30-01.00;
  • Muzeul Municipiului Bucuresti: 10.00-04.00;
  • Muzeul National de Arta Contemporana: 20.00-05.00;
  • Muzeul National de Geologie: 18.00-02.00;
  • Muzeul National de Arta al Romaniei: 18.00-04.00;
  • Muzeul National "George Enescu": 20.00-05.00;
  • Muzeul National de Istorie a Romaniei: 16.00-04.00;
  • Muzeul National al Literaturii Romane: 18.00-03.00;
  • Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti": 11.00-18.00;
  • Muzeul Tehnic National "Dimitrie Leonida": 18.00-02.00;
  • Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi: 10.00-04.00.

Muzeul National de Arta Contemporana va impleti expozitiile Disobedience. An ongoing video archive (curator Marco Scotini), Fragility of Being, care reuneste lucrari din colectia Museum der Moderne din Salzburg, si The Devil on Tour.

Muzeul George Enescu ii are de partea sa pe Mozart, Vivaldi si Haendel, la Palatul Cantacuzino fiind programate recitaluri sustinute de Orchestra Liceului de Muzica Dinu Lipatti. Seara va fi completata cu ritmuri folclorice romanesti, muzica bizantina, melodii-emblema din anii '80 si proiectia peliculei productie TVR Media, Enescu - in inima mea, realizat de Florica Gherghescu.

La Muzeul Municipiului Bucuresti se vor face ghidaje gratuite si va fi prezentata expozitia Istoria Europei si cea a Americii prin sigilii si documente.

Muzeul Satului va fi deschis doar pe timpul zilei.

Muzeul National al Literaturii Romane isi invita vizitatori sa vizioneze, printre altele, expozitiile Centenar Eugen Ionescu - Schimbarea la fata a teatrului lumii, In spate la Taica Lazar, fotografie de Nicu Ilfoveanu, Cultura, instalatie, de Vlad Gherghiceanu, spectacolul Prima aventura celesta a domnului Antipirina, dupa Tristan Tzara, in regia lui Radu Baiesu, ateliere literare pentru elevi, dezbateri literare, concerte de muzica medievala, recitaluri de poezie si muzica, la care participa Cornelia Maria Savu, Mihail Galatanu, Ioan Es. Pop, Bogdan O. Popescu, Paul Vinicius, Adrian Suciu, Dan Mircea Cipariu, Mircea Tiberian si Liviu Butoi,Traian T. Cosovei.

De la ora 01.00, Cinemateca Literaturii propune Ultimul tango la Paris in regia lui Bernardo Bertolucci, proiectie prezentata de scriitorul si gazetarul Ioan Grosan.

Muzeele Nationale de Geologie si de Istorie vor sta cu usile deschise pana dupa miezul noptii.

Evenimentul Noaptea Muzeelor a debutat in Franta, in 1999. Din 2005 s-a extins in toata Europa.