Institutul Cultural Roman din Praga si Centrul de Arta Contemporana FUTURA din Praga organizeaza pe 15 mai vernisajul expozitiei „Trecut ambiguu. Viitor imprevizibil” al artistei Anca Benera.

Anca Benera, unul dintre numele importante de pe scena artistica actuala din Romania, isi va prezenta la Centrul de Arta Contemporana FUTURA din Praga cel mai recent proiect expozitional: „Trecut ambiguu. Viitor imprevizibil / Nejista minulost. Nepředvídatelna budoucnost”.

Lucrarile prezente in expozitie au ca sursa de inspiratie formele existente in jurul nostru, peisajul urban in care se reflecta arta contemporana. Publicul praghez este invitat de artista sa descopere frumusetea din spatele excavatiilor, al cablurilor cazute sau al zonelor aflate in reconstructie, „decoratiuni” urbane existente atat in Bucuresti, cat si in Praga, asemenea unor statui sau sculpturi monumentale.

Vizitatorii expozitiei vor face astfel o incursiune artistica in Bucurestiul contemporan, putand, eventual, trasa o paralela de echivalenta cu Praga contemporana.

Expozitia va ramane deschisa pana pe 9 august, informeaza ICR Praga.

Artista Anca Benera s-a nascut in 1977 la Constanta si in 2001 a absolvit Academia de arte Frumoase din Bucuresti. Tanara artista a experimentat pana acum nenumarate proiecte artistice si a avut foarte multe expozitii nationale si internationale.