Pianistul de jazz roman contemporan, Harry Tavitian, continua seria de concerte si lectii de jazz "Teach me tonight", sustinute la Institutul Cultural Roman din Bucuresti, cu un nou recital in data de 22 mai. Harry Tavitian il va avea ca invitat pe saxofonistul Anatoly Vapirov. Cei doi muzicieni, cu un puternic stil personal, nascut din sinteza intre jazz-ul de avangarda si spiritualitatea spatiilor carora le apartin, colaboreaza din 1990.

In octombrie anul trecut Harry Tavitian & Anatoly Vapirov au cantat in duet in cadrul Transilvania Jazz Festival tinut la Casa de cultura a studentilor Cluj Napoca.

Anatoly Vapirov s-a nascut in 1947, in Ucraina, la Berdiansk. S-a format ca muzician la conservatorul de la Leningrad unde s-a afirmat ca muzician si compozitor. In ultimii ani Anatoly Vapirov locuieste in Bulgaria, fiind in perioada 1992 - 2005 director artistic al Festivalului International de Jazz de la Varna. La Varna el este seful unui Big Band care canta muzica traditionala de jazz.

Programul "Teach me tonight: de la blues la etno-jazz cu Harry Tavitian" a fost inaugurat la ICR pe 26 martie. In primul concert Tavitian l-a avut ca invitat pe percutionistul Cserey Csaba.