Muzeul Taranului Roman – cunoscut pe vremuri si ca Muzeul de la Sosea, continua ciclul sau de conferinte vizand dezbaterea publica a problematicii vaste a traditiilor in cultura romana actuala: Conferintele se adreseaza publicului larg, in mod special tinerilor specialisti din domeniile umaniste si se organizeaza in fiecare luna, la Clubul Taranului.

Moartea taraneasca avea o vizibilitate extrema. Drumul dintre casa si cimitir figura calatoria invizibila dintre lumi, iar cimitirul, in mod ideal, trebuia sa fie satul de dincolo. Dupa o perioada in care serviciile funebre extrafamiliale pareau sa diminueze importanta vazului in funeralii, vizibilul revine atotcuceritor. Din aceasta perspectiva, „priveghiurile online” organizate in cateva retele sociale pot fi citite si ca prime semne ale unui soi de resocializare, de readucere a mortii in comunitate. Dar nu despre o comunitate traditionala mai e vorba acum, ci despre o societate virtuala. Probabil tinerii indragostiti care viseaza, cum stiti, sa moara impreuna tinandu-se de mana isi spun acum: vrei sa murim on line?

Exista deja nasteri filmate si transmise in direct. Vom ajunge sa vedem agonia si moartea transmise in direct?

Despre cum se mai moare la oras, in epoca media si new-media, se va vorbi miercuri, 6 mai, de la ora 18.00, la Clubul Taranului, la o noua editie a Conferintelor de la Sosea.

La dezbaterile moderate de Eugen Istodor, jurnalist Academia Catavencu sunt invitati sa participe prof. dr. Rodica Zane, Facultatea de Litere - Universitatea Bucuresti, Serban Anghelescu, cercetator MTR, informeaza comunicatul MTR.