Filmul "Cea mai fericita fata din lume", in regia lui Radu Jude, a obtinut Premiul FIPRESCI in cadrul celei de-a sasea editii a Festivalului IndieLisboa - Festival International de Cinema Independent ( 23 aprilie - 3 mai ). Acesta este al doilea Premiu FIPRESCI din palmaresul filmului, dupa cel obtinut in cadrul Festivalului de la Sofia.

"Cea mai fericita fata din lume" a castigat, de asemenea, Premiul CICAE (Confederation Internationale des Cinemas d'Arts et d'Essai) la Festivalul de la Berlin, Premiul pentru Cel mai bun scenariu (Radu Jude si Augustina Stanciu) in cadrul B-EST Intl. Film Festival si Mentiune speciala a Juriului pentru Cea mai buna actrita (Andreea Bosneag) in cadrul festivalului goEast de la Wiesbaden, premiu "creat" special de juriul goEast pentru foarte tanara actrita, avand la baza urmatoarea motivatie: "Pentru modul extraordinar de sincer in care da viata personajului, facand publicul sa creada ca ea este intr-adevar Delia Fratila si nu doar o actrita care interpreteaza un rol".

Publicul din Romania o va intalni pe Cea mai fericita fata din lume incepand cu 15 mai, premiera filmului fiind programata in cadrul Festivalului Filmului European in data de 8 mai, la Cinema Pro.