O expozitie cu lucrari semnate de artisti greci contemporani va fi deschisa incepand de joi si pana pe data de 30 aprilie la Melenia Art Gallery, din Centrul istoric al Capitalei. Lucrarile apartin lui Kostas Tsoklis, Afrodite Liti, Michali Manoussaki si Venia Bexrakis, informeaza Agerpres.

Kostas Tsoklis este considerat "artistul total al Greciei". Inca din perioada anilor '50 si pana azi, el a fost un artist ale carui lucrari arata in mod evident calitatile sale artistice, imprima intotdeauna cursul, actiunea, gandurile, sentimentele si poezia sa.

Afrodite Liti, sculptor grec cunoscut pe plan international, trateaza prin opera sa semnificatii ca nasterea, cresterea, fertilitatea si renasterea, avand subiecte ca "Fericirea impartirii roadelor", "De la cultura la natura", "Congresul pasarilor si fructelor". In perioada 2001-2002, Afrodite Liti a creat sculpturi sub forma de inel supradimensionate care denota o sensibilitate unica.

Michalis Manoussakis analizeaza, prin opera sa, relatia dintre individ si lumea reala.

Venia Bechrakis, tanara si talentata speranta a artei grecesti, proceseaza in mod digital fotografiile, combinand imagini din spatiul public si privat, urmarind sa creeze un nou spatiu comun. Aceasta prelucrare digitala are ca rezultat o situatie inselatoare, care anuleaza esenta originara a fotografiei, aceea de a inregistra realitatea. Aceste fotografii, chiar daca sunt o creatie a imaginatiei, ele imprima si explica intr-un mod realitatea, in care femeile sunt infatisate ca niste obiecte in public, sau spatii private, unde isi organizeaza activitatile cotidiene.