ATELIERPHOTON - tabara de creatie fotografica Bucuresti-Berlin

de D.S.     HotNews.ro
Miercuri, 25 martie 2009, 16:31 Actualitate | Cultură

Proiect Atelierphoton
Foto: Atelierphoton
1. PREZENTAREA ATELIERULUI
ATELIERPHOTON se desfasoara sub forma unui workshop intensiv in cadrul unui proiect mai amplu care cuprinde activitati fotografice, cursuri, ateliere, expozitii adresate in principal tinerilor in vederea aprofundarii limbajului fotografic de specialitate.
Atelierphoton propune un sistem de educatie alternativa in domeniul fotografiei proiectele fiind adresate participantilor indiferent de optiunea profesonala cat si celor interesati sa profeseze in domeniul media, fotografie, cinematografie.
Intalnirile si atelierele practice au loc la sediul PHOTON unde fiecare participant are acces la echipamentul din dotare si informatie de specialitate, material didactic vizual, carti si albume de specialitate.
Atelierphoton nu urmareste numai insusirea unor cunostinte de tehnica fotografica ci are ca scop principal stimularea creativitatii, facilitarea accesului la cultura. imbogatirea limbajului vizual prin contactul cu ceea ce inseamna exprimare si comunicare vizuala.

2. OBIECTIV / TEMATICA
ATELIER DE CREATIE Bucuresti/Berlin/Cluj
Atelierphoton organizeaza o tabara de creatie in Bucuresti si Berlin cu o tematica comuna celor doua locatii eveniment care va avea ca finalitate o EXPOZITIE cu lucrarile participantilor in cadrul Festivalului International de Film TRANSILVANIA, Cluj -editia 2009.
Atelierul se va desfasura sub tematica "INTIMITATEA IN SPATII PUBLICE", tema care va incerca sa gaseasca puncte comune sau sa accentueze diferente, propuneri vizuale pentru intelegerea acestei dimensiuni intime a vietii cotidiene intr-un spatiu urban.
Proiectul urmareste ghidarea si stimularea creativitatii participantilor in vederea concretizarii ideilor si aptitudinilor fiecaruia, si individual dar mai ales intr un context de grup ceea ce va da unitate si forta mesajului propus.
Un alt aspect important alt temei este legat de relatia creativa individ/grup - diversitate/unitate.

3. PERIOADA DE DESFASURARE / LOCATII
Intalnirile din BUCURESTI au loc la sediul PHOTON str. Armeneasca 28A
In BERLIN activitatea va dura timp de 4-5 zile in perioada 10-15 mai 2009. Cu sprijinul Institutului Cultural Roman participantii vor fi cazati in incinta ICR, Koenigsallee 20A, D-14193 Berlin, Germania
Vernisajul si Expozitia este planificata in cadrul Festivalului International de Film Transilvania in perioada 31 mai- 7 iunie, Cluj, Romania.

4.CONDITII DE PARTICIPARE
Numarul maxim de participanti este de 7. Participantii vor fi selectati pentru acest proiect in urma unor lucrari individuale pe o tema data. Coordonatorul proiectului este Marius Iacob. Mai multe informatii despre proiect si conditiile de participare puteti gasi la adresa  www.atelierphoton.ro


Citeste mai multe despre   
Material sustinut de BCR

VIDEO Antreprenor StartUp Nation / Fondatorul Scolii de Bijuterie Contemporana: Eu nu vin la serviciu, eu vin in propriul meu atelier, in care imi exprim ideile. Ceea ce misca industria asta sunt ideile, nicidecum cifrele

David Sandu s-a ocupat de designul de bijuterii de cand era copil si a invatat pe cont propriu tot ceea ce stie. Assamblage - Scoala de Bijuterie Contemporana a aparut drept consecinta a acestei pasiuni. David face parte dintr-o industrie creativa emergenta, insa atat el, cat si cei care au trecut in ultimii 7 ani pe la bancurile de lucru ale scolii sale se vad adesea nevoiti sa spuna ca fac alte lucruri, pentru ca activitatea lor nu exista intr-un cadru legal.

129 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri