Celebrul saxofonist-tenor si band-leader francez Michel Pastre va conduce Big Bandul Radio intr-un concert ce va avea loc duminica 29 martie, de la ora 18:00, in studioul de concerte Mihail Jora. Evenimentul "Forever Bucharest by jazz", din seria concertelor unicat purtand semnatura Big Band-ului Radio, il are ca invitat special pe Vlad Popescu (drums).

In reteta serii - cu tandrete si parfum retro - un 100% electrizant maraton dedicat nostalgicilor Erei de Aur a a Big Band-urilor si spiritului glorioasei Mari Epoci a Swing-ului (via ...atomicul Mr.Basie si nu numai!).

Nascut 7 aprilie 1966 la Nimes - MICHEL PASTRE (dublu recompensat de Academia Franceza de Jazz cu premiul Sidney Bechet-1999 pentru cel mai bun muzician de jazz clasic si, respectiv premiul Fats Waller 2003 pentru cel mai bun disc al anului "Jumpin' with Cesar"in formula Michel Pastre quartet) este un caz de muzician aparent anacronic, fidel demersului sau de a gandi viitorul ca pe o eterna explorare a trecutului. Virilitatea si caldura tonului care cu greu ar putea trece neobservate il fac, paradoxal, sa para nu discipolul ci ... contemporanul dinastiei Coleman Hawkins-Ben Webster.

"Michel e genul de muzician pe care ai instantaneu dorinta sa il angajezi in ansamblul tau"- l-am citat pe Gerard Badini care din 1995 il cooptase pe viata in echipa legendarului sau Super Swing Machine. Si nu era decat inceputul unei glorioase cariere intre Paris si New York, scenele festivalurilor europen(Spania,Elvetia,Germania), noptile de suflet de la jazz-clubul Hotelului Meridian ori reuniunile de gala pe mapamond ale dansatorilor Lindy Hoppers

Trei ani mai tarziu - in 1998 - solistul -vedeta isi fondase deja pe tiparele atomicului clasicism a la Count Basie - propriul Michel Pastre Big Band - ansamblu cu alura de all stars, debut discografic de senzatie (CD-ul "Diggin the Count- 2001, neoficial cotat de critica franceza drept castigatorul la puncte al anului!) plus privilegiul de a-i fi acompaniat printre altii pe magnatii supravietuitori ai Erei Swing-ului de calibrul Al Casey sau Clark Terry.