Parisina d’Este, creatie lirica a compozitorului Gaetano Donizetti, va fi interpretata marti, 24 martie (ora 18:30) in premiera absoluta in Romania, in Foaierul galben al Operei Nationale Bucuresti (ONB). Spectacolul, in varianta de concert, este o productie a Studioului Experimental de Opera si Balet „Ludovic Spiess”, din cadrul Operei Nationale Bucuresti si face parte din proiectul Opera Rara, care isi propune sa ofere publicului creatii mai putin cunoscute ale teatrului liric. Acest eveniment este realizat sub indrumarea sopranei Mariana Nicolesco, informeaza ONB.

Parisina d’Este, tragedie lirica in trei acte, este conceputa pe libretul lui Felice Romani, dupa poemul omonim de George Gordon Byron. Distributia cuprinde tineri artisti lirici remarcabili – soprana Aurelia Florian, tenorul Bogdan Mihai, baritonul Dorin Mara, basul Horia Sandu si mezzosoprana Mihaela Ispan – iar acompaniamentul este asigurat de pianistul corepetitor Ioana Maxim. Naratorul spectacolului va fi Sever Voinescu.

Tragedia lirica Parisina d’Este reprezinta o puternica si fericita intalnire intre doi creatori de mare suflu romantic – Donizetti si Byron – iar prezentarea in premiera absoluta in Romania a acestui titlu readuce in atentia publicului o lucrare pe care o asteapta, poate, un nou destin.