Expozitia de banda desenata "Doar impreuna Strumfii sunt puternici!", organizata de Delegatia Comunitatii franceze din Belgia Valonia-Bruxelles, a fost vernisata vineri la Biblioteca Centrala Universitara, in prezenta directorului Centrului Belgian al Benzii Desenate de la Bruxelles, Jean Auquier. Expozitia va ramane deschisa publicului pana pe 4 aprilie.

Expozitia s-a nascut din dorinta de a omagia opera unui autor, desenatorul Pierre Culliford (Peyo), care a ajuns sa fie recunoscut pe plan mondial datorita adaptarii benzilor sale desenate in desene animate. Fara nici o indoiala, Strumfii sunt personajele de benzi desenate europene cele mai cunoscute in lume. Dar Centrul Belgian al Benzii Desenate nu a dorit sa se multumeasca doar cu un simplu omagiu, ci a vrut sa se inteleaga de ce Strumfii au cunoscut o asemenea popularitate si care sunt valorile cu caracter universal pe care ei le vehiculeaza.

Produsa de Centrul Belgian al Benzii Desenate de la Bruxelles, expozitia este prezentata la Bucuresti de Delegatia Valonia-Bruxelles in parteneriat cu Antena regionala a Organizatiei Internationale a Francofoniei si Biroul pentru Europa Centrala si Orientala a Agentiei universitare a Francofoniei.

Expozitia "Doar impreuna Strumfii sunt puternici!" a mai fost prezentata in Franta si va pleca, dupa Bucuresti, in Vietnam, informeaza Agerpres.