ICR Budapesta, in parteneriat cu Teatrul National din Budapesta si Fesztivalkozpont, a invitat Teatrul „Radu Stanca” din Sibiu, cu spectacolul LULU, pentru a reprezenta Romania la editia 2009 a Festivalului de Primavara. Spectacolul face parte dintr-o suita prestigioasa de manifestari dedicate iubitorilor de teatru din Budapesta aduse de Schauspielhaus din Dusseldorf, Teatrul National si Teatrul Licedei din Petersburg, Teatrul National din Varsovia, baletul Trey McIntre Project, cat si de teatrele din Ungaria.

Alaturi de Teatrul „Radu Stanca” in cadrul Festivalului Primaverii va fi vernisata si expozitia artistului roman Ioan Nemtoi „Who’s afraid of Glass?”.

Festivalul de Primavara din Budapesta este cea mai extinsa serie de manifestari culturale de rang international care atrage in fiecare an mii de iubitori ai artelor din toata lumea. Agenda festivalului cuprinde mari artisti, spectacole de mare interes, orchestre de top ale muzicii clasice, informeaza ICR.

Teatrul de Stat din Sibiu si-a castigat reputatia internationala prin turneele efectuate si premii la festivaluri de prestigiu, dar si datorita organizarii anuale a celui mai dinamic festival de teatru din Romania.

LULU, opera dramaturgului Frank Wedekind este tradusa in limba romana de Victor Scoradet. Adaptarea si regia Silviu Purcarete. Scenografie si light design Helmut Sturme. Costumele Lia Mantoc. Muzica originala Vasile Sirli. In rolul principal Ofelia Popii, premiul pentru cea mai buna actrita in rol principal la Gala Premiilor UNITER 2008. Din distributie mai fac parte: Mariana Presecan, Diana Fufezan, Ema Vetean, Raluca Iani, Codruta Vasiu, Cristina Stoleriu, Cristina Ragos, Maria Anusca, Constantin Chiriac, Dan Glasu, Doru Presecan, Cristian Stanca, Adrian Matioc, Pali Vecsei, Mihai Coman, Catalin Patru, Gelu Potzolli, Eduard Patras.

Spectacolul cu piesa LULU va fi prezentat pe scena Teatrului National din Budapesta in perioada 31 martie - 1 aprilie 2009, cu incepere de la orele 19.00.

Spectacolul va fi jucat in limba romana cu traducere la casca in limba maghiara.