Spectacolul „Spovedanie la Tanacu”, pus in scena de Andrei Serban la Teatrul Odeon, cu sprjinul Institutului Cultural Roman, pe un text adaptat dupa cartea omonima a Tatianei Niculescu Bran, va fi prezentat miercuri, 18 martie, si joi, 19 martie, la Łódź, mare oras polonez care gazduieste celebra scoala de film si care candideaza acum pentru titulatura de „Capitala europeana a culturii”.

Spectacolele se vor juca in cadrul unui eveniment exclusivist intitulat „Festivalul spectacolelor seducatoare/iritante”, alaturi de alte montari prestigioase, semnate de Jan Klata sau Jerzy Jarocki, sau chiar legendare, rar jucate, cum este "Ingeri in America” a celebrului Krzysztof Warlikowski.

Potrivit ICR Varsovia, tot in cadrul Festivalului, in data de 19 martie, va avea loc o noua lansare a antologiei de teatru romanesc contemporan Sase minute de teatru romanesc, publicata recent la Cracovia cu sprijinul institutului. Dupa Wrocław, Cracovia si Varsovia in luna ianuarie, publicul din Łódź va putea intra in contact cu teatrul romanesc prin intermediul unui spectacol-lectura realizat de actorii Teatrului Powszechny, urmat de o discutie la care vor participa Anna Wierzchowska-Wózniak, din partea editurii Panga Pank, Joanna Kornaś-Warwas, traducatoarea volumului, si Monica Voitovici, coordonatoarea proiectului din partea ICR-Varsovia. Piesa prezentata va fi "A (II) Rh +” de Nicoleta Esinencu.