Trio-ul Pro Arte a sustinut joi 5 martie un concert pe scena Institutului Cultural Roman din Londra, in cadrul Societatii Enescu. Recitalul grupului format din Nicolae Licaret (pian), Anda Petrovici (vioara) si Marin Cazacu (violoncel) a cuprins lucrari de Joseph Haydn, Ludwig van Beethoven, Frany Schubert si George Enescu, informeaza ICR.

Fondat in 1978 de muzicieni membri ai Filarmonicii “George Enescu” animati de dorinta de a descoperi si de a prezenta publicului cele mai bune creatii din muzica preclasica, clasica, romantica si contemporana, trio-ul Pro Arte se bucura de aprecierile unanime ale publicului si presei de specialitate. Calitatea sonora, omogenitatea, virtuozitatea de ansamblu, expresivitatea cantului – iata numai cateva din trasaturile acestui valoros ansamblu. Activitatea concertistica din cadrul stagiunilor Filarmonicii bucurestene se imbina armonios cu derularea a numeroase turnee in strainatate, cu concerte care au avut ecouri intotdeauna deosebit de favorabile.

Trio-ul a concertat pe scene prestigioase din Bulgaria, Serbia, Macedonia, Franta, Spania, Grecia, Italia, Portugalia, Singapore. Pro Arte a participat cu regularitate la numeroase editii ale Festivalului “George Enescu”, prezentand lucrari din creatia universala si din creatia enesciana. Trio-ul Pro Arte a efectuat numeroase inregistrari pentru Radiodifuziune si pentru Televiziunea Romana si a colaborat cu casele de discuri Electrecord si BMG Ariola, realizand CD-uri care se bucura de mare succes.

Societatea Enescu este o asociatie infiintata in iunie 2007 de ICR Londra, sub patronajul regal al ASR Principesa Margareta, cu scopul de a promova personalitatea si opera lui Enescu in mediul britanic. Presedintele Societatii Enescu este dirijorul Cristian Mandeal, Directorul Filarmonicii George Enescu.

Printre numele importante care au concertat la ICR Londra in cadrul stagiunii Enescu s-au numarat pianista Mihaela Ursuleasa, violoncelistul Adrian Brendel, Cvartetul Voces, violonistul Sherban Lupu sau soprana Nelly Miricioiu. Concertele Societatii Enescu sunt constant semnalate publicului meloman in reputatul ghid cultural Time Out London. Detalii la http://www.icr-london.co.uk/enescu.